Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Ziua Unirii, Satu Mare

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 21.01.2018 14:25 De catre: administrator

Judet: SATU MARE

Localitate: MUNICIPIUL SATU MARE

Data inceput: 24.01.2018

Vizualizari: 361

Data adaugarii: 06.01.2016

Ziua Unirii, Satu Mare

În această zi cu o mare încărcătură istorică, în municipiul Satu Mare vor avea loc numeroase activități, pentru celebrarea acestui eveniment.

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural "G. M Zamfirescu" invită sătmărenii să participe la două evenimente cu totul deosebite, organizate cu prilejul aniversării a 159 de ani de la înfăptuirea Unirii Moldovei cu Ţara Românească.

Simpozionul "Istoria Unității Naționale la Români" va avea loc marți, 23 ianuarie, de la ora 14.30, în sala Filarmonicii "Dinu Lipatti" și are ca invitați personalități de marcă a vieții universitare românești: Prof. Univ. Dr. Doru Radosav (Cluj Napoca), Conf. Univ. Dr. Ion Cârja (Cluj Napoca) și Cercetător Științific I. Dr. Claudiu Porumbăcean.

Miercuri, 24 ianuarie, de la ora 16.00, la Filarmonica "Dinu Lipatti" va avea loc spectacolul susținut de Corul Adagio, Petrică Mureșan, Nicolae Mureșan, Adriana Irimieș (Cluj-Napoca) și Ansamblul Folcloric "Cununița".

Primăria Municipiului Satu Mare își propune să dea posibilitatea tinerei generații de a se educa în spiritul culturii de calitate, de a promova ideea unirii ca fiind un vis de secole al națiunii române, care este mai actual decât oricând.

Intrarea la cele două evenimente este liberă!

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni