Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Spatii de cazare - Sat de vacanta

Satul de vacanţă este un ansamblu de clădiri, de regulă vile sau bungalowuri, amplasat într-un perimetru bine delimitat, care asigură turiÅŸtilor servicii de cazare, de alimentaÅ£ie ÅŸi o gamă largă de prestaÅ£ii turistice suplimentare (agrement, sportive, culturale etc.).
Amplasamentul trebuie să asigure un microclimat favorabil, ferit de surse de poluare (zgomot, noxe etc.) ÅŸi de alte elemente care ar putea pune în pericol securitatea ÅŸi sănătatea turiÅŸtilor.
Mărimea satului de vacanţă, amplasamentul, stilul constructiv ÅŸi coloritul diverselor construcÅ£ii din cadrul acestuia nu trebuie să aducă nici un fel de prejudicii peisajului ÅŸi mediului înconjurător.
Toate satele de vacanţă vor avea o împrejmuire, accesul fiind dirijat ÅŸi controlat.
La unităţile de 3 stele vegetaţia trebuie să fie abundentă pentru a crea o ambianţă agreabilă.
Suprafaţa spaţiilor verzi şi a celor destinate pentru agrement şi odihnă reprezintă minimum 25% din suprafaţa totală a satului de vacanţă.
Dotarea cu echipamente, mobilier, obiecte de inventar ÅŸi elemente constructive ÅŸi funcÅ£ionale a structurilor de primire turistice din incinta satului de vacanţă se realizează potrivit criteriilor specifice stabilite prin prezentele norme pentru unităţile respective, Å£inându-se seama de amplasamentul ÅŸi de perioada de funcÅ£ionare a acestora (permanente sau sezoniere).
Majoritatea vilelor ÅŸi a bungalowurilor din satele de vacanţă de 3 stele trebuie să fie încadrate cel puÅ£in la această categorie.


 • Judet: ARGES
  Localitate: NEGRASI
  Casute camping Cristal-Balta Fitofagu Barlogu. Cazare in 6 casute de tip camping compuse din dormitor, baie si terasa generoasa. În incinta complexului piscicol Fitofagu din sat Bârlogu, comuna Negrași, vă oferim servicii de cazare în 6 căsuțe...

  Vizualizari: 3482 

 • Judet: MURES
  Localitate: LUNCA BRADULUI
  Sat de vacanta Integro. Amplasament Integro team building organizeaza programe de team building intr-un cadru montan deosebit, In defileul Muresului, comuna Lunca Bradului. Cazare Integro team building este destinata in deosebi grupurilor cuprinse intre...

  Vizualizari: 2258 

 • Judet: SIBIU
  Localitate: Gura Raului
  Complex Turistic Cheile Cibinului-Gura Raului. Complexul Turistic Cheile Cibinului este constituit din 5 cabane turistice construite in stilul arhitecturii specifice zonei montane. Cheile Cibinului va asteapta departe de forfota zilnica a orasului, punandu-va...

  Vizualizari: 3578 

 • Judet: TULCEA
  Localitate: MALIUC
  Sat de vacanta CampoEuroClub. Asezat pe malul bratului Sulina, intr-un cadru pitoresc, satul de vacanta CampoEuroClub este un adevarat spatiu de recreere, relaxare si agrement. Satul de vacanta CampoEuroClub va pune la dispozitie un numar total de 48...

  Vizualizari: 1898 

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni