Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Sinaia, Noaptea Muzeelor la Castelul Peleș

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 25.03.2019 18:14 De catre: administrator

Judet: PRAHOVA

Localitate: Sinaia

Data inceput: 18.05.2019

Data final: 18.05.2019

Vizualizari: 3753

Data adaugarii: -

Sinaia, Noaptea Muzeelor  la Castelul Pelișor

 

Vizitarea gratuită a Castelului Pelișor – ora 17:00 – 21:15

În anul Centenarului Marii Uniri, se cuvine să acordăm un loc aparte în istoria evenimentului și personalității Reginei Maria care și-a pus amprenta în decorarea Castelului Pelișor, una dintre locuințele sale “de vis”, pe care invităm publicul să-l viziteze în Noaptea Muzeelor.

Castelul Pelișor a fost deschis publicului vizitator în februarie 1993 și este parte integrantă a vastului ansamblu arhitectonic creat de regele Carol I pe valea pârâului Peleș. Arhitectul şef al Castelului Pelisor, Karel Liman, respectă cerințele comanditarului pentru arhitectura exterioară, cu elemente ,,Fachwerk”, adăugând însă și elemente românești, ce dau clădirii o notă veselă: cele două turnuri acoperite cu olane de gresie colorată, aidoma turlelor de biserici din Bucovina. Decorația interioară, concepută de Principesa Maria în diverse perioade, ilustrrează crezul ei in materie de frumos. În testamentul moral adresat ,,Țării și Poporului roman” Regina mărturisea:  ,,dacă toate cele frumoase vă vor aminti de mine, voi fi pe deplin răsplătită pentru dragostea ce v-am purtat-o, căci pentru mine frumosul a fost un crez.”

  Castelul Pelișor dezvăluie, prin decorația sa interioară, personalitatea romantică, misterioasă, îndrăzneață a viitoarei regine Maria, promotoare a unei arte noi și insolite, deoarece stilul ales de ea pentru această ,,casă de vis” este ,,Arta 1900” (Art Nouveau).

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni