Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Maratonul Montan Rafael, Codlea

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 07.10.2018 10:50 De catre: administrator

Judet: BRASOV

Localitate: MUNICIPIUL CODLEA

Data inceput: 20.10.2018

Vizualizari: 993

Data adaugarii: 05.10.2015

Maratonul Montan Rafael, Codlea, județul Brașov

 

Ținutul montan al Măgurei așteaptă nerăbdător ca maratoniștii să îi bată din nou potecile misterioase în cea de-a IV-a ediție a Maratonului Rafael.

Un traseu cu sălbatice frumuseți ale naturii îi va fascina pe alergători și le va reda energia consumată în timpul asprului urcuș. Poteci înguste de munte, poienițe luminoase, misterioase păduri, locuri călcate de teutoni și de localnici, vizitate uneori de curioși turiști aflați în căutarea Cetății Negre sau umblând hai-hui pe căi de munte, toate acestea se vor descoperi sportivilor înscriși la cursele sportive organizate de Fundația Rafael la cel de-al doilea Maraton deschis atât profesioniștilor, cât și amatorilor din întrega țara.

Locul de start se află în Codlea (la 15 minute de mers cu mașina din orașul Brașov), în zona Maial.  Pentru a ajunge în Maial din Codlea, de pe strada Lungă se merge la stânga pe strada Horia, apoi la dreapta pe Al. Ioan Cuza, în continuare pe 9 Mai, stânga pe Libertăţii, Garoafelor (stânga) şi la dreapta pe Iosif Comănescu, până în Maial.

1. Cursa 5 km: Zona Maial – 2,5 km spre Ștrand și retur,

2. Cursa 10 km: Zona Maial – Ștrand și retur,

3. Semimaraton 21 km: Zona Maial – Ștrand – Carieră – Holbav (drumul de sub pădure) – Cetatea Neagră – Poiana lui Sulică – Mărul Dulce – Maial

4. Maraton 42 km: Zona Maial – Ștrand – Carieră – Holbav (coline) – Cetatea Neagră – Vf. Măgura (1294 m) – Serpentine – Mărul Dulce – Maial

5. Cursele copiilor:

  • 300 metri (preşcolari);
  • 700 metri (elevi-ciclul primar).

Organizator: Fundația Rafael.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni