Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Hora Bucovinei, Frasin

Postat de administrator

Ultima modificare: 04.05.2019 14:42 De catre: administrator

Judet: SUCEAVA

Localitate: ORAS FRASIN

Data inceput: 11.05.2019

Vizualizari: 674

Data adaugarii: 08.05.2017

c

 

Evenimentul ,,Hora Bucovinei”, dedicat promovãrii tradițiilor și obiceiurilor specifice stânei turistice din Bucovina, se desfășoară în fiecare an în localitatea Frasin, județul Suceava.

Este creat un cadru elocvent manifestãrii prin amplasarea stânelor care reprezintă zona Bucovina cu obiceiurile și muncile de stânã, gastronomie specificã, precum și prezentarea costumului tradițional din aceastã zonã etnofolcloricã.

Expoziția produselor gastronomice oferă prilejul degustãrii și recunoașterii specificului culinar bucovinean, a mãiestriei preparatorilor și mai ales a faptului de a gusta din cele mai bune produse tradiționale.

Muncile specifice stânei turistice bucovinene sunt prezentate pe parcursul derulãrii evenimentului. Costumul tradițional, care a reprezentat o componentã majorã în crearea și menținerea identitãții culturale a comunitãților locale pastorale bucovinene, este prezentat la eveniment prin parada bacilor, a soliștilor și a localnicilor care participã laolaltã la aceastã mare sãrbãtoare prilejuitã de urcatul oilor la munte.

Spectacolele artistice, susținute de ansambluri și grupuri  folclorice din întreg județul, vor completa programul dedicat acestui eveniment.

Organizatori: Consiliul Judeţean Suceava în colaborare cu Centrul Cultural Bucovina şi Primăria oraşului Frasin


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni