Romania Turistica | 100% Turism Romanesc



Promovăm unități de cazare și oferte de sezon

Alaiul Datinilor Din bătrâni, din oameni buni, Craiova

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 27.11.2017 21:56 De catre: administrator

Judet: DOLJ

Localitate: MUNICIPIUL CRAIOVA

Data inceput: 14.12.2017

Data final: 15.12.2017

Vizualizari: 533

Data adaugarii: 05.12.2014

Alaiul Datinilor „Din bătrâni, din oameni buni”, Craiova, județul Dolj

 

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj organizează Alaiul Datinilor “Din bătrâni, din oameni buni”, în zilele de 14 și 15 decembrie 2017, la Teatrul pentru copii şi tineret “Colibri” Craiova, cu începere de la ora 18:00.

Publicul se va bucura, ca în fiecare an, de fragmente de iarnă tradițională, aduse în scenă de cete, grupuri, formații, ansambluri și soliști vocali, din diverse colțuri ale țării, care promovează obiceiurile specifice Crăciunului și Anului Nou.

La această amplă manifestare le sunt oferite craiovenilor si doljenilor în general pe lânga colinde şi muzică sacră şi alte obiceiuri şi datini cum ar fi: „Irozii” sau „Vicleiul”, „Piţărăii” sau „Brezaia”, „Sorcova”, „Pluguşorul”, „Datul la grindă”, „Mersul la moaşă” sau „Iordănitul” etc.

În cadrul ediției din acest an, vom organiza și o secvență de viață tradițională sub genericul „Dolju-n bucate“ de post (15 decembrie).

Intrarea este liberă la toate evenimentele!

Ediția a VIII-a

Organizatori: Consiliul Județean Dolj și Primăria Craiova, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni