Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Ziua Unirii Principatelor Române, Focşani

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 30.11.2019 21:15 De catre: administrator

Judet: VRANCEA

Localitate: MUNICIPIUL FOCSANI

Data inceput: 24.01.2020

Data final: 24.01.2020

Vizualizari: 3910

Data adaugarii: -

Ziua Unirii Principatelor Române, Focşani

 

Mica Unire Sărbătorită la Focșani

Consiliul Județean Vrancea organizează joi, 24 ianuarie 2020, ample manifestări menite să celebreze 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Ca urmare a faptului că este vorba despre o ediție jubiliară, la care sunt estimați să participe peste 10.000 de români din zona de Sud-Est a României, Consiliul Județean Vrancea a gândit un program care se va derula pe tot parcursul zilei de 24 ianuarie.

Astfel, ziua va începe cu un simpozion dedicat acestui important moment din istoria modernă a României, organizat de către Muzeul Vrancei, instituție în subordinea Consiliului Județean Vrancea, după care va avea loc lansarea unei colecții filatelice realizată în parteneriat cu Romfilatelia.

Începând cu ora 15.00, în Piața Unirii din municipiul Focșani va avea loc o ceremonie militară care va cuprinde un exercițiu de Drill Team, după care artiștii Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Veta Biriș, Nicolae Botgros, Nicolae Furdui Iancu vor susține un moment artistic de evocare a Unirii Principatelor Române. După tradiționala Horă a Unirii, evenimentele din Piața Unirii vor continua cu o paradă de tehnică militară.

De asemenea, pentru a marca împlinirea a 160 ani de la Unirea Principatelor Române, cotidianul România Liberă va realiza o ediție specială a ziarului.

Vă așteptăm să veniți în Vrancea, la Focșani să dam mâna cu mâna cei cu inima româna și-nvârtim hora fratiei pe pamântul României!

Manifestările dedicate împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor vor fi organizate, pe data de 24 ianuarie 2019, la Focşani, în Piaţa Unirii, începând cu ora 15:00.

Consiliul Județean Vrancea vă invită să luați parte la manifestările prilejuite de celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, care vor avea loc joi, 24 Ianuarie.

Programul manifestărilor 24 Ianuarie 2020


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni