Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Spatii de cazare - Nave fluviale/maritime

Navele maritime şi fluviale, inclusiv pontoanele plutitoare, utilizate pentru cazarea turiştilor pe durata călătoriei sau ca hoteluri plutitoare ancorate în porturi, se clasifică pe stele (de la 1 la 5) în funcţie de calitatea dotărilor şi a serviciilor pe care le oferă.
Criteriile de clasificare pentru hoteluri se aplică în mod corespunzător şi în cazul spaţiilor de cazare de pe nave, cu excepţia celor referitoare la:

- dimensiunile spaţiilor de cazare, care pot fi reduse cu până la 50% faţă de cele din hotelurile de aceeaşi categorie;
- dimensiunile paturilor, care pot fi de 0,80/2,00 m la paturile individuale şi 1,20/2,00 m la cele duble;
- dotarea cu piese de mobilier (scaune, mese etc.) va fi în limita spaţiului, cu condiţia asigurării unei funcţionalităţi şi utilizări cât mai confortabile a spaţiului de cazare. Se admit şi dotări cu piese de mobilier rabatabile. La categoriile 1 şi 2 stele se pot utiliza şi paturi suprapuse.

Structura spaţiilor de cazare de pe nave este similară cu cea din hoteluri.
Spaţiile de alimentaţie pentru servirea turiştilor se clasifică separat, potrivit criteriilor specifice unităţilor de acelaşi profil .
La navele de categorie superioară (4 şi 5 stele) este obligatorie asigurarea posibilităţilor pentru agrement, sport şi banchete, festivităţi, distracţii etc.


 • Judet: TULCEA
  Localitate: MUNICIPIUL TULCEA
  Hoteluri plutitoare Anda 1 si Anda 2.

  Vizualizari: 729 

 • Judet: TULCEA
  Localitate: CRISAN
  Hotelul Plutitor Maria Cristina**** va pune la dispozitie cazare in : - 20 camere simple si duplex, spatioase, curate si dotate conform normelor europene - baie proprie, prosoape, halate de baie, papuci, sapun, sampon, uscator de par - apa rece/calda...

  Vizualizari: 935