Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Ziua Lacului Vidra

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 05.06.2023 20:50 De catre: administrator

Judet: VALCEA

Localitate: Voineasa

Data inceput: 30.06.2023

Data final: 30.06.2023

Vizualizari: 2208

Data adaugarii: -

Ziua Lacului Vidra

 30 iunie, va avea loc festivalul "Ziua Lacului Vidra", proiect finanţat din fonduri europene, care are ca obiectiv atragerea unui număr cât mai mare de turişti într-o zonă nedescoperită cu adevărat, o zonă salbatica, strajuită de munti, un colţ de natură feeric din inima Munţilor Lotrului, unde linistea cu greu poate fi egalată.

Lacul Vidra se află în inima Munţilor Lotrului, la graniţa judeţului Vâlcea cu: Alba, Gorj, Hunedoara şi Sibiu, mai precis în staţiunea Vidra, la 30 km amonte de staţiunea Voineasa. Descoperirea naturii pe acest drum montan oferă vizitatorului prilejul de a cunoaşte una dintre cele mai frumoase zone montane ale ţării. Drumurile înguste prin mijlocul vegetaţiei luxuriante crează senzaţia unei lumi de poveste, te aştepţi la orice pas să te întâlneşti cu Hansel şi Gretl sau cu Scufiţa Roşie.

Bogată în activităţi culturale, majoritatea zonelor poartă amprenta specificului tradiţiei locale. Aşa cum scria Alexandru Vlahuţă în "România pitoreasca", referindu-se la plaiurile vâlcene, generoasă, natura a dat acestui ţinut "cu amândoua mâinile din toate frumusetile si din toate comorile cu care-i înzestrata Tara Româneasca".

Lacul şi locurile din zonă, cu un potential turistic natural complex, au un farmec aparte, fiind încărcate de basme şi legende pe care bătrânii satelor le păstrează în memorie şi sunt totdeauna pregătiţi să le împărtăşească cu vizitatorii curioşi.  Nu e zidire veche, ruină, movilă de pamânt, de care să nu fie legat un cântec, o legendă, un nume de viteaz.

Turiştii şi amatorii de natură care doresc să viziteze o destinaţie pentru drumeţie, refacere, odihnă, aventură sau sport sunt asteptaţi într-o zonă care beneficiază de atracţii formidabile: chei, cascade, peşteri, peste 80 de trasee marcate şi întreţinute, posibilitatea practicării alpinismului, schiului, pescuitului şi vânătorii sportive, precum şi numeroase puncte belvedere.

Turismul montan beneficiază de condiţii deosebite de cazare şi petrecere a vacanţelor în staţiunile de acum celebre, Voineasa şi Vidra.

Organizatorul evenimentului este Asociaţia Eco-Natura, iar proiectul este finanţat prin Regio - Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 - Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni