Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Zilele Sfântu Gheorghe, 2017

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 11.03.2017 10:28 De catre: administrator

Judet: COVASNA

Localitate: MUNICIPIUL SFANTU GHEORGHE

Data inceput: 23.04.2017

Data final: 30.04.2017

Vizualizari: 3799

Data adaugarii: -

Sfântu Gheorghe, Covasna-”Zilele Sf. Gheorghe”- Editia a-XXVI-a

23-30 Aprilie 2017

Anul acesta Zilele Sfântu Gheorghe se vor organiza în perioada 22 – 30 aprilie. Cu ocazia celei de a 26-a ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe, anul acesta se va pune accent pe cavaler, un mare rol în organizare asumându-și colegii de la Biroul de Imagine și Casa de Cultură Kónya Ádám, a declarat primarul Antal Árpád.

De la an, la an, organizarea unei noi ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe înseamnă o nouă provocare, a declarat Knop Ildikó, coordonatoarea de proiect, prezentându-ne totodată concepția din acest an, enumerând chiar și unii dintre artiștii care vor concerta cu această ocazie.

”Am dori să readucem în conștiința publică legenda cavalerului Sfântul Gheorghe, atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere al conținutului, motiv pentru care unele programe le-am organizat în jurul acestei legende. Am dori ca toată lumea să-și învingă proprii dragoni, astfel această sărbătoare ar însemna un nou început” - a menționat Knop Ildikó, totodată prezentând noul logo al evenimentului, care a fost inspirat de statuia Sfântul Gheorghe din piața centrală.

 Tot în cadrul conferinței de presă s-a dezvăluit faptul că dirijorul și violonistul Vlad Maistorovici, britanicul Robin Green (pian) și Harry Cameron-Penny (clarinet și clarinet bas), respectiv Ferencz Áron, de origine din Sfântu Gheorghe (tobă) și Orchestra Simfonică din București vor deschide cea de-a 26-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, concert care în mod tradițional se va ține în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron. Ei vor interpreta melodiile celebrei trupe Queen, oferind în același timp atât calitatea concertelor clasice, cât și simplitatea genurilor muzicale mai populare.

Anul acesta, de Zilele Sfântu Gheorghe, pe scena principală va concerta Kállay Saunders András, reprezentantul de succes al Ungariei în cadrul Festivalului Eurovision din anul 2014, Ulf Lindemann alias [dunkelbunt], care se inspiră din lumea muzicală și se exprimă în cele mai moderne melodii de dans. La solicitarea publicului, un invitat recurent al Zilelor Sfântu Gheorghe este Șuie Paparude, regele  muzicii electronice din România și PASO, ambasadorul muzicii maghiare ska. Póka-Tátrai ReGeneráció, precum ne dezvăluie și numele, prevede întâlnirea generațiilor, pe lângă cei doi reprezentanți muzicali de renume avându-l ca membru și pe cântărețul Baricz Gergely, de origine din Borzont.  În ultima zi a evenimentului va concerta invitatul de onoare din acest an, și anume trupa Nazareth, trupa legendară de hard rock, din Scoția, iar concertul final va fi oferit de Bródy János. Ca și în anii precedenți, și anul acesta vom avea partea de artificii, s-a menționat în cadrul conferinței de presă. 

Zilele Sfântu Gheorghe vor avea parte tot de patru locații muzicale, anul acesta scena principală fiind amplasată din nou în fața prefecturii, scena B în fața magazinului Șugaș, iar celelalte scene vor fi amplasate în Grădina Muzeului Național Secuiesc și în Curtea Tinerilor. Înțelegerile privind locațiile târgului și a spațiilor pentru produse tradiționale sunt încă în desfășurare.

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni