Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Zilele Mangaliei

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 02.08.2023 20:22 De catre: administrator

Judet: CONSTANTA

Localitate: MANGALIA

Data inceput: 05.08.2023

Data final: 15.08.2023

Vizualizari: 2563

Data adaugarii: 11.07.2013

Zilele Mangaliei 

 

Primăria municipiului Mangalia organizează, în perioada 5 – 15 august, a.c., în Portul Turistic din localitate, mai multe evenimente prilejuite de sărbătorirea Zilelor orașului și Zilei Marinei.

  La Mangalia, evenimentele organizate pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române debutează sâmbătă, 5 august, orele 09.00-14.00, cu Ziua Porților Deschise în Portul Militar Mangalia, iar la Cercul Militar Mangalia vor avea loc diferite activități interactive, organizate de Comenduirea Garnizoanei, în colaborare cu ligile și asociațiile socio-profesionale militare locale.

Joi, 10 august, orele 19.00-20.00, Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un spectacol în Piața Republicii din centrul Municipiului Mangalia, iar Ziua Recunoștinței va fi marcată, luni, 14 august, începând cu ora 10.00, printr-un un ceremonial militar și religios, la Monumentul Marinarului și constructorului naval, din Portul Turistic.

Marți, 15 august, orele 10.00-13.00, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită, în Portul Turistic Mangalia, în prezența Zeului Neptun, prin exerciții militare demonstrative, expoziții de tehnică militară, jocuri și concursuri marinărești, iar de la ora 21.00 marinarii se vor retrage cu torțe.

Turiştii şi localnicii sunt aşteptaţi, în fiecare seară, începând cu orele 18.00, să asiste la o serie de spectacole susținute de cei mai în vogă artiști. Astfel, sâmbătă, 13 august, seria celor trei zile de distracție şi voie bună de la malul mării va debuta cu un concert al solistei Alina Eremia, care va încânta audiența, alături de Yuka, IDK, Marko Glass. Duminică, 14 august, sunt așteptați cu un alt recital incendiar, interpreții de la 3 Sud Est, dar și artista Erika Isac. Seara zilei de Sfânta Maria, luni, 15 august, va fi dedicată tuturor participanților la eveniment și marinarilor de pretutindeni, când pe scena din Portul Turistic, va concerta Andia și Adi Istrate. În toate cele trei zile de concerte, vor susţine microrecitaluri şi vor dansa pe aceeaşi scenă artişti talentaţi ai Mangaliei. Ca în fiecare an, Ziua Marinei Române va fi marcată și de Garnizoana Mangalia, care va organiza o serie de activități dedicate acestei sărbători. Astfel, luni, 15 august, începând cu ora 10:00, va fi organizată o ceremonie militară, în Portul Turistic, ocazie cu care va avea loc întâmpinarea Comandantului Garnizoanei, va fi arborat drapelul național, geacul și marele pavoaz, simboluri distincte ale marinarilor. Evenimentul dedicat acestei zile importante va cuprinde și o slujbă religioasă, dar și o serie de activităţi, special pregătite pentru cei care vor dori să ia parte la manifestări. Cele mai așteptate momente vor fi, ca în fiecare an, cele ale Zeului Neptun, a cărui debarcare simbolică va avea loc pe cheul din Portul Turistic pentru a anunța jocurile marinărești, apreciate de public, cu fiecare ocazie. De la eveniment nu vor lipsi exercițiile tactice demonstrative, parada ambarcațiunilor cu vele, expozițiile de tehnică militară sau atelierele interactive. Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor vor mai cuprinde un concert de muzică de fanfară și alte activități specifice. Evenimentele dedicate Zilelor Mangaliei și a celebrării Marinei Române se vor încheia în jurul orelor 22:00, printr-un moment emoţionant – retragerea marinarilor către cazarmă cu torţe în mâini, defilând pe faleza din Portul Turistic și cu un spectaculos foc de artificii.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni