Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Vremea de Bobotează nu se dezminte

Postat de administrator

Data adaugarii: 03.01.2017 18:01

Judet: BRASOV

Localitate: MUNICIPIUL BRASOV

Vizualizari: 1102

Ultima modificare: 03.01.2017 18:33 De catre: administrator

De Bobotează vom avea ger năprasnic

În cursul zilei de miercuri în vestul, centrul, nordul ţării şi cu precădere la munte cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge slab, iar în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi în Maramureş ninsorile vor fi abundente, importante cantitativ şi vor determina depunerea unui strat mai consistent de zăpadă.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile nord-vestice, estice şi la munte, iar în Carpaţii Orientali şi pe crestele Munţilor Apuseni va fi puternic și temporar va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și + 6 grade in Oltenia. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă.

Joi noaptea, vremea va deveni geroasă, îndeosebi în jumătatea de nord a ţării. Cerul va fi mai mult noros. În prima parte a intervalului, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, iar în sud, trecător şi lapoviţă sau ploaie, iar vântul va avea unele intensificări la munte, dar şi în regiunile vestice şi de răsărit. În cea de a doua parte a nopții aria ninsorilor se va extinde în regiunile sudice şi sud-estice, iar vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, în sudul Moldovei, Dobrogea şi Muntenia, zone în care zăpada va fi spulberată şi viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6 grade regiunile estice.

Vineri, în ţară, vremea se va răci accentuat, devenind geroasă mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării. În regiunile extracarpatice și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, local și temporar va ninge, iar în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, precum şi la munte, vântul va avea intensificări, viscolind şi spulberând zăpada. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar izolat va fulgui, mai ales în Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -13 si -3 grade. (-15...-16 grade in centrul tarii si -1 grad in sud).


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni