Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Tres Court Festival, Râșnov

Postat de administrator

Ultima modificare: 31.03.2017 09:34 De catre: administrator

Judet: BRASOV

Localitate: ORAS RASNOV

Data inceput: 09.06.2017

Data final: 18.06.2017

Vizualizari: 1156

Data adaugarii: 03.06.2016

Tres Court Festival”, Râșnov, județul Brașov

Festivalul de Foarte Scurt Metraj „Tres Court”,

ediţia a -XIX – a: 9 – 11 iunie 2017

Locaţie: Cinematograf „Amza Pellea”

Maxim trei minute, pentru a-i impresiona pe cinefili
În perioada 9 – 11 iunie, Râșnovul va fi gazda celei de-a 19-a ediții a Festivalului de Foarte Scurt Metraj „Tres Court”, un eveniment unic în lume, având în vedere că promovează filmele de foarte scurt metraj, de maxim 3 minute, realizate de profesionişti confirmaţi sau de talente încă nedescoperite, uneori cu mijloace derizorii. Festivalul aduce în atenția publicului numeroase tinere talente şi promovează diversitatea culturală, de la Paris la Singapore, trecând prin Cluj – Napoca, Rio, Tel Aviv şi Ramallah. Din anul 2011 mai multe oraşe noi s-au alăturat reţelei, precum Bratislava, Sighişoara, Râşnov şi Sibiu. Acest Festival de film se adresează tuturor vârstelor, incluzând un modul de filme pentru copii.

Festivalul propune o selecţie de filme de scurtă durată, provenite din întreaga lume, precum şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durata filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. În cadrul festivalului sunt prezente toate genurile: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental. Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor scurt metraje vin din toate colţurile lumii.

Festivalul are loc simultan în aproximativ 90 de oraşe din lume, dintre care peste 20 sunt din România, Ungaria, Slovacia şi Republica Moldova. În total, 30 de ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul. Astfel, spectatorii descoperă o selecţie de peste 2 ore de filme scurte, cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah și Tel Aviv.

Organizatori: Institutul Francez Român, prin Asociaţia Mioritics şi Primăria Râşnov. Parteneri: Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca și Ambasada Franţei în România. www.trescourt.rowww.mioritics.ro.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni