Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Transylvanian Book Festival, Richiș

Postat de administrator

Ultima modificare: 13.09.2023 20:57 De catre: administrator

Judet: SIBIU

Localitate: BIERTAN

Data inceput: 12.09.2024

Data final: 15.09.2024

Vizualizari: 1317

Data adaugarii: 06.09.2016

Transylvanian Book Festival, Richiș, județul Sibiu

Festivalul Transilvănean al Cărții 

12- 15 Septembrie 2024

 

Transilvania deține o pleiadă bogată de autori, fie ei germani, maghiari sau români. Această regiune a fost sursă de inspirație și pentru scriitură de primă clasă din lumea anglo-saxonă, de la Bram Stoker la Paddy Leigh Fermor, William Blacker și mulți alții.
Gazdele festivalului sunt trei sate locuite cândva de comunități săsești, ce sunt în zilele noastre de un amestec etnic care oglindește Transilvania de astăzi. Aflate la picioarele Carpaților, satele Richiș, Biertan și Copșa Mare își păstrează ființa de odinioară, înconjurate de peisajul rural și de comunitățile ce au inspirat și continuă să inspire literatură de bună calitate.
Obiectivul principal al acestui festival este în aceeași măsură să aducă autorii în fața unui nou public și să prezinte frumusețea acestei regiuni care le-a format opera. Spre deosebire de alte festivaluri de carte, acesta oferă ocazia tuturor participanților să se lase absorbiți de țara care a fost obiectul atâtor opere literare, într-unul din ultimele peisaje mărețe ale Europei.

Festivalul Transilvănean al Cărții este unic prin ce ne ofera. Plasat in decorul unic al Transilvaniei rurale aduce impreuna scriitori care au fost inspirati de catre peisajele, oamenii si istoria acestei minunate zone.

Organizator: Fundația Mihai Eminescu Trust


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni