Romania Turistica | 100% Turism Romanesc



Promovăm unități de cazare și oferte de sezon

Targul Slow Food Roadele Pamantului

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 08.08.2013 11:08

Judet: BRASOV

Localitate: MUNICIPIUL BRASOV

Vizualizari: 692

Ultima modificare: 08.08.2013 11:24 De catre: romaniaturistica

 

Miere de Rudbeckia, chefir din lapte de capra, si branza Cedar cu ardei iute, noutatile targului Slow Food din acest weekend
 

Inceputul lunii lui Gustar aduce vesti bune pentru adeptii alimentatiei sanatoase, pentru ca reincepe Targul Slow Food „Roadele Pamantului”, organizat de Convivium-ul Slow Food Brasov si Asociatia „Roadele Pamantului”®. Prima editie a targului din 2013 are loc in acest weekend, in parcarea INTERNATIONAL TRADE CENTER (Bd Al Vlahuta 10), in intervalul orar 10.00-17.00.

Evenimentul, aflat la a 44-a editie, este dedicat promovarii produselor alimentare romanesti autentice si neindustrializate. La editia curenta vor fi prezenti 35 de mici producatori de alimente din toata tara, selectati conform principiilor Slow Food.

Targul revine cu multe noutati gustoase si atractive pentru consumatori, dintre care amintim: mierea de Rudbeckia (Cartisoara, Sibiu), branza Cedar cu ardei iute (Valea Stramba), chefirul din lapte de capra si iaurtul din lapte de oaie (Tecuci, Galati), siropul de lavanda si amestecurile de lavanda pentru patiserie si bauturi (din Cluj), painea coapta in cuptor cu lemne sau prajitura Sumeghi cu nuca si ciocolata de la Maramures, ori ciocolata de casa si nugaua facute in Banat. Cu siguranta ca anumite produse inedite, care se gasesc in exclusivitate la Slow Food, precum branzeturile maturate din lapte de capra cu trufe negre, branza maturata cu urzica si usturoi, uleiul de nuca sau din seminte de dovleac ori vinurile ecologice, le vor atrage atentia gurmanzilor.

Iata ce mai puteti cumpara cu ocazia targului de la ITC:  produse de carmangerie de la Rupea, branzeturi traditionale din Tara Barsei, paine pe vatra, turta dulce din Secuime, produse apicole, pastrav afumat. Si pentru ca august este perioada din an care abunda in recolte de fructe si legume, nu vor lipsi nici cele mai proaspete siropuri naturale, gemuri si conserve facute in casa, gustosul mustar de Tecuci, uleiuri satioase presate la rece, aromatul rachiu de fructe si multe altele.

Slow Food Brasov invita de fiecare data la targ, cu statut de participanti speciali, si reprezentanti ai unor mici producatori din afara Romaniei. De data aceasta in afara produselor romanesti veti avea ocazia sa va delectati cu specialitati italienesti si branzeturi olandeze.

Targurile Slow Food de la Brasov au inceput in 2009, fiind gazduite in diverse locatii (curtea Bibliotecii Judetene, Piata Sfatului, ARO Palace si ITC). Indiferent de locatia aleasa, s-a urmarit pastrarea standardelor de calitate si igiena. Continuarea Targului Slow Food „Roadele Pamantului”®, constituie o manifestare a responsabilitatii asumate fata de consumatori si fata de producatorii locali, de a asigura o piata cu produse de calitate, unde producatorii insisi sa isi poata desface si vinde produsele. Targul Slow Food este o invitatie adresata brasovenilor de a face cumparaturi responsabile, pentru ca prin intermediul sau atragem atentia asupra importantei consumului de alimente locale.

De-a lungul celor cinci ani de existenta,  in calitate de organizatori, am reusit sa identificam in jur de 50 de mici producatori de alimente, pe care i-am sustinut si pe care i-am ajutat sa isi promoveze produsele pe plan local si in afara tarii prin intermediul Targului „Roadele Pamantului”® sau a altor evenimente sub egida Slow Food. Majoritatea  producatorilor participanti sunt membri ai miscarii Slow Food sau simpatizanti,  prin urmare Targul „Roadele Pamantului”® nu este o veriga interpusa intre producatori si consumatori, ci un eveniment care reprezinta si promoveaza valorile si interesele a zeci de mici producatori adepti ai alimentatiei sanatoase si a culturii gastronomice locale traditionale.

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).