Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Târgul Național al Țiganilor, Costeşti, Vâlcea

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 11.09.2022 23:14 De catre: administrator

Judet: VALCEA

Localitate: COSTESTI

Data inceput: 08.09.2022

Vizualizari: 5656

Data adaugarii: 30.08.2014

Târgul Național al Țiganilor, satul Bistriţa, comuna Costeşti, judeţul Vâlcea

 

De peste două decenii, targul international al tiganilor are loc în fiecare an, pe data de 8 septembrie, in satul Bistrita al comunei Costesti.

Manifestare tradiţională pentru etnia romilor din ţara noastră este unul din evenimentele de amploare cu o participare numeroasă, fiind prezenţi peste trei mii de ţigani din întreaga ţară. Pe lângă cele câteva mii de ţigani la manifestare participă şi numeroşi turişti, având în vedere că în zonă se află mânăstirile Bistriţa şi Horezu, precum şi staţiunea Băile Govora.

Târgul este unul al portului, tradiţiilor şi obiceiurilor ţiganilor de pretutindeni. Sărbătoarea începe la Mănăstirea Bistriţa cu o slujbă religioasă şi cu rugăciuni la moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul pentru a le fi iertate păcatele.

După rugăciunea şi slujba religioasă de la mănăstire, romii căldărari, argintari şi gaborii care sărbătoresc ziua de Sfânta Maria Mică merg în poiana din Costeşti, judeţul Vâlcea, unde se desfăşoară perecerea cu participarea unor cunoscuţi manelişti şi lăutari.

Organizatori: Organizaţiile şi Asociaţiile de romi din ţară, Primăria comunei Costeşti


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni