Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Sub zare de soare, Slobozia

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 25.09.2023 21:54 De catre: administrator

Judet: IALOMITA

Localitate: MUNICIPIUL SLOBOZIA

Data inceput: 16.12.2023

Data final: 17.12.2023

Vizualizari: 1175

Data adaugarii: 05.12.2014

Festivalul naţional de colinde şi obiceiuri de iarnă „Sub zare de soare“ – Slobozia, județul Ialomița

Ediția a XV-a

 

În folclorul românesc, Colindatul de Crăciun este cel mai important ciclu sărbătoresc popular tradiţional, cel mai bogat şi colorat prilej de manifestări folclorice. Deprinderea de a colinda, de a saluta cu mare bucurie Naşterea Domnului, de a-l  întâmpina cu urări, daruri, petreceri, cântece şi jocuri este străveche. Colindatul deschide amplul ciclu al sărbătorilor de iarnă.

Vineri, 15 decembrie, în organizarea Consiliului Judeţean Ialomiţa, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Consiliului Local Slobozia, Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport şi Tineret Slobozia se va desfăşura la Slobozia Sărbătoarea colindului – „Sub zare de soare“ – ediţia a XII-a.

Grupuri de colindători din localităţile: Giurgeni, Vlădeni, Luciu, Jilavele, precum şi ansamblul „Doina Bărăganului“ vor colinda şi ura toate cele bune pentru anul care vine, prezentând cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri de iarnă.

Manifestarea va începe la ora 17.00 cu parada colindătorilor pe străzile municipiului Slobozia şi se continuă cu un spectacol la Sala de spectacole a Consiliului Județean Ialomița, începând cu ora 18.00.

Accesul în sală se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.

Organizatori: Consiliului Judeţean Ialomiţa, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Consiliului Local Slobozia, Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport şi Tineret Slobozia.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni