Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Statiune de vis in Romania

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 02.03.2011 17:03

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 2665

  Cea mai luxoasă si ecologica statiune turistica din Sud-Estul Europei

Primăria Braşov a anunţat că va înfiinţa o nouă staţiune turistică, între Săcele şi Braşov, mai exact în zona munţiilor Cailor. Staţiunea care va fi un parteneriat între cele două municipalităţi va fi construită de la zero.

Conform datelor prezentate, noua staţiune, pe nume Paltinu, se va întinde pe 400 de hectare, va avea 5 000 de locuri de cazare şi 1 000 de locuri de parcare.

Peste 20 de pârtii. Conform planului Primăriei, aici vor fi construie pârtii, cu o lungime totală de 120 km. Cea mai lungă pârtie va avea 7 200 de metri şi cea mai scurtă 700 m. Accesul la pârtii se va face cu ajutorul a 21 de instalaţii pe cablu, teleschi şi telescaun. În plus, în zonă va fi constuit un lac de acumulare artificial. În momentul de faţă, România are puţin peste 150 de kilometri de pârtii de schi, dar, odată ce va pus în practică planul primăriei Braşov, această cifra va fi dublată.

Patinoar şi vara. De altfel, în proiectul anunţat recent, se va mai construi şi un patinoar ecologic ce va putea fi folosit tot timpul anului, o sanie pe şine care va funcţiona şi vara, piscine şi terenuri de tenis. Se va mai construi şi un sat de vacanţă care ar asigura legături cu vîrfurile Tigăii (1.700 m), Turcu (1.820 m) şi Paltinu (1.910 m). În proiect mai sunt cuprinse trei drumuri de acces către Bucureşti, cel mai important fiind un drum de 10 km, care ar face legătura cu DN1B.

Cât s-a făcut până acum. Momentan, proiectul se află la stadiul de propunere, urmând a fi semnat un protocol cu primăria Săcele pentru început. Apoi se va realiza un PUZ, studiu de fezabilitate şi se va căuta o finanţare în acest sens. Pentru finanţare, primarul Braşovului spune că se poate încerca accesarea fondurilor europene, prin Programul Operaţional Regional, dar se au în vedere şi parteneriate public-privat.

Staţiune de cinci stele. Dacă se va realiza, staţiunea va fi vecină cu o altă staţiune de lux, aflată în stadiul de proiect, cea pe care primăria Tărlungeni vrea să o construiască în munţii Ciucaş. Este vorba de proiectul „Carpatica“, ce prevede construcţia unei staţiuni ecologice de cinci stele în zona Dălghiu din Masivul Ciucaş, care se va întinde pe o suprafaţă de 1.650 de hectare şi pentru care se vor investi peste un miliard de euro. „Carpatica“ înseamnă 14 pîrtii de schi, un hotel de cinci stele, vile şi apartamente de lux, sală de conferinţe, un cazinou şi un centru sportiv.

Investiţia va fi ecologică iar banii vor veni din partea unor investitori americani cum ar fi laureatul premiului Nobel pentru Pace, fostul vicepreşedinte american Al Gore, conform declaraţiilor primarului din localitate, Iosif Kiss. Cu toate că proiectul e din 2007, el a rămas doar pe hârtie până în prezent, din cauza crizei.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni