Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Sărbătoarea coşurilor pascale, Gura Humorului

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 04.03.2024 20:40 De catre: administrator

Judet: SUCEAVA

Localitate: Gura Humorului

Data inceput: 06.05.2024

Data final: 06.05.2024

Vizualizari: 1283

Data adaugarii: 13.03.2015

Sărbătoarea coşurilor pascale, Gura Humorului

Luni, ora 13:00 - 17:00

Sărbătoarea coşurilor pascale

Ediţia a XIIl-a

Gura Humorului

Esplanada Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina.

 

SĂRBĂTOAREA COȘURILOR PASCALE, ajunsă la cea de-a XIlI-a ediție, este un eveniment inițiat și organizat de Primăria Gura Humorului în colaborare şi cu acordul parohiilor ortodoxe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavril, Sfântul Gheorghe (Voroneț ) și a parohiei romano-catolice Preasfânta Treime, toate din orașul Gura Humorului.

Prin organizarea acestui eveniment cultural se dorește motivarea participanților întru păstrarea autenticității obiceiului, punerea în valoare a tradițiilor pascale specifice localității și a costumului popular de sărbătoare, parte a identității etnice.

Implicit,se urmărește promovarea locuitorilor din staţiunea turistică Gura Humorului și a obiceiurilor lor precum și promovarea zonei în circuitul turistic internațional

Cea de-a XIl-a ediție a SĂRBĂTORII COȘURILOR PASCALE va avea loc în zona centrală a orașului Gura Humorului în a doua zi de Paști, începând cu ora 13,00.

Humorenii îmbrăcaţi în costume populare specifice zonei sau specifice etniei vin în centrul oraşului pentru a arăta cum pregătesc un coş cu bucate de Paşti pentru sfinţit. Coşul trebuie să conţină doar produse preparate în casă (preparatele tradiţionale din carne de miel, pască şi cozonacul, ouăle roşii şi încondeiate, brânza şi o băutură tradiţională), aşezate pe un prosop ţesut în casă, iar participanţii trebuie să fie îmbrăcaţi în costume tradiţionale, autentice.

Organizatori: Primăria oraşului Gura Humorului, Centrul Muzeal


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni