Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Sarbatoarea Buciu, Tureni

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 22.09.2017 13:18 De catre: administrator

Judet: CLUJ

Localitate: TURENI

Data inceput: 09.09.2017

Data final: 10.09.2017

Vizualizari: 2315

Data adaugarii: -

Tureni, Cluj - Sărbătoarea “BUCIU”

9 septembrie, ora 17:00, primirea oficială a invitațiilor: primarul Tóth Nóra (Jásztelek-Ungaria) și primarul Nicolae Andronic (comuna Pașcani, Republica Moldova).

 10 septembrie,  oaspeții vor vizita comuna Tureni,  împrejurimile acesteia și Salina din Turda,

Ora 10:30 -  slujba religioasă, oficiată la biserica ortodoxă din Tureni, urmată de un concert de pricesne, interpretate de solista Adriana Irimeș (Florești). La ieșirea din biserică, Adriana Irimeș va susține, timp de o jumătate de oră, un recital de poezii și cântece patriotice românești.

ora 14 - spectacol folcloric, susținut de ansamblurile de copii din Băișoara, Ceanu Mare, Turda și din Tureni (ansamblul ”Izvorașul Tureniului”).spectacol de muzică populară, în cadrul căruia vor cânta interpreții Ioan Dordoi, Felix Gălan, Adriana Irimeș și Ana Ilca Mureșan. În cadrul spectacolului vor evolua formația maghiară de operă ”Operitissimo” și Alex de la Orăștie.

Un grup de patru parașutiști, lansați din elicopter, va aduce drapelul României la locul desfășurării evenimentului. Printre cei patru parașutiști se va afla și Gabriel Olteanu, secretarul comunei Tureni, practicant al parașutismului sportiv.

 ora 17.30 va avea loc o ședință festivă a Consiliului local Tureni, cu participarea primarilor din Jásztelek-Ungaria și Pașcani, Republica Moldovă.

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni