Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

S-a terminat Revelionul! Urmează Crăciunul... pe stil vechi!

Postat de administrator

Data adaugarii: 05.01.2017 19:01

Judet: BRASOV

Localitate: -

Vizualizari: 997

Ultima modificare: 05.01.2017 19:51 De catre: administrator

S-a terminat Revelionul! Urmează Crăciunul... pe stil vechi!

Pe Valea Prahovei, care a fost destinaţia de top a turiştilor pentru perioada sărbătorilor, petrecerea rămâne în toi. Cei peste 10.000 de turişti care au ales să îşi petreacă sărbătorile în această zonă au fost înlocuiţi de turiştii care serbează Crăciunul pe stil vechi, care se serbează pe 7 ianuarie, veniţi de sărbători pe Valea Prahovei.

De Revelion staţiunile din judeţ au fost ocupate în proporţii foarte mari: 100% Sinaia, Azuga şi Buşteni, Breaza 90% iar Campina şi Poiana Campina peste 80%. Pârtiile de schi au fost deschise pe toată perioada, iar instalaţiile de iluminat nocturn au prelungit ziua de schi până după ora 18.

Turiştii din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi au început să îşi facă prezenţa simţită în staţiunile de pe Valea Prahovei, atraşi de pârtiile de schi şi zăpada în abundenţă, majoritatea alegând să vină în România din acest motiv. Se estimează că peste 7000 de turişti vor petrece sărbătorile pe rit vechi pe Valea Prahovei.

Crăciunul pe rit vechi, conform calendarului Iulian va avea loc pe 7 ianuarie, iar Revelionul conform aceluiaşi calendar este sărbătorit anul acesta în noaptea dintre 13 şi 14 ianuarie, cu o întârziere de 13 zile faţă de calendarul Gregorian.

„A devenit deja o tradiţie sărbătorirea Crăciunului şi Revelionului pe rit vechi pe Valea Prahovei, datorită serviciilor de înaltă calitate şi atmosferei de sărbătoare pe care hotelierii o creează pentru turişti de câţiva ani încoace. Ne aşteptăm ca acest trend ascendent să se păstreze şi în anii următori” a precizat preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, Adrian Voican.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni