Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

S-a lansat Competiţia pentru desemnarea “Destinaţiei Turistice Culturale Durabile 2015“

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 05.06.2015 13:06

Judet: BUCURESTI

Localitate: -

Vizualizari: 974

Ultima modificare: 05.06.2015 13:45 De catre: romaniaturistica

S-a lansat Competiţia pentru desemnarea

Destinaţiei Turistice Culturale Durabile 2015

Tema: Turismul de Patrimoniu Industria

 

Reţeaua Europeană de Turism Cultural (ECTN) a lansat competiţia pentru desemnarea „Destinaţiei Turistice Culturale Durabile 2015”, la Bruxelles, în data de 26 Mai 2015. Acest premiu se adresează tuturor destinaţiilor turistice din Europa, fiind atât în beneficiul destinaţiilor, al comunităţilor, afacerilor, cetăţenilor, cât şi în beneficiul vizitatorilor.

 

Tema ediţiei din acest an este “Turismul de Patrimoniu Industrial”, urmărindu-se promovarea rezultatele acţiunilor din acest domeniu care au fost implementate şi care au avut un impact semnificativ la nivelul destinaţiilor, cu accent pe contextul local, regional, naţional sau european.

 

Destinaţiile câştigătoare vor fi recunoscute ca exemple de excelenţă, constituind surse de inspiraţie pentru alte destinaţii turistice şi încurajând dezvoltarea unor iniţiative regionale viitoare.

 

Câştigătorii – winner (locul I) şi runners-up (locurile II şi III) – vor fi anunţaţi la ceremonia de decernare a premiilor organizată în cadrul conferinţei internaţionale „Patrimoniul Industrial: Perspective de Dezvoltare Durabilă a Turismului în Europa”, care va avea loc la Riga, Letonia, în perioada 18-19 Septembrie 2015, la care toţi candidaţii vor fi invitaţi să participe.

Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul http://www.culturaltourism-network.eu/award-2015.html. Toate secţiunile din formular vor fi completate în limba engleză, iar dosarele de participare vor fi transmise până la data de 30 Iunie 2015, ora 24.00 CET (ora Europei Centrale) la adresele ectn.info@gmail.com şi pmioara@incdt.ro.

Nu se percepe nici o taxă de participare la această competiţie.

 

Materialele vor fi prezentate, cu acordul aplicantului, pe site-ul www.culturaltourism-network.eu şi promovate în reţele de socializare ale ECTN.

 

Aplicaţiile depuse în cadrul competiţiei vor fi evaluate de către o Comisie Specială (juriu) formată din specialişti în domeniu din diferite ţări. Comisia de Acordare a Premiilor va evalua calitatea tuturor aplicaţiilor în conformitate cu următoarele criterii: conţinutul tehnic al acţiunilor, factorii de succes, durabilitatea acţiunilor întreprinse, valoarea adăugată la strategiile regionale privind dezvoltarea turismului durabil şi contribuţie la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să consultaţi site-ul: http://www.culturaltourism-network.eu/award-2015.html

 

Despre PREMIUL ECTN

Turismul cultural şi de patrimoniu reprezintă segmentul cu cea mai rapidă creştere pe plan mondial şi poate contribui la sporirea caracterului competitiv şi durabil al turismului din Uniunea Europeană.

 

Premiul pentru Turismul Cultural Durabil a fost iniţiat în cadrul proiectului CHARTS, co-finanţat din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) prin Programul de Cooperare Interregională INTERREG IVC, în anul 2014.

S-a convenit ca acest concurs să fie organizat în viitor de către Reţeaua Europeană de Turism Cultural (ECTN), cu scopul de a menţine concurenţa între destinaţiile europene în ceea ce priveşte Dezvoltarea şi Promovarea Turismului Cultural.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la câştigătorii primei ediţii, candidaţii şi galeria foto, vă invităm să consultaţi site-ul: http://www.charts-interreg4c.eu/events/charts-award-2014/.

 

Premiul ECTN se bazează pe o competiţie organizată în jurul unei teme anuale, fiind atât în beneficiul destinaţiilor, al comunităţilor, afacerilor, cetăţenilor, cât şi în beneficiul vizitatorilor.

Tema din acest an, „Turismul de Patrimoniu Industrial”, a fost stabilită în concordanţă cu Campania pentru „Anul European al Patrimoniului Industrial şi Tehnic, 2015”, lansată de către Federaţia Europeană a Asociaţiilor de Patrimoniu Industrial şi Tehnic (E-FAITH), la Comitetul Regiunilor în Bruxelles, pe data de 6 Martie 2015.

Premiul ECTN se adresează tuturor destinaţiilor turistice din Europa pentru recunoaşterea rezultatelor obţinute în domeniul turismului cultural.

 

Despre ECTN

Reţeaua Europeană de Turism Cultural (European Cultural Tourism Network) este singura reţea pan-europeană pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului Cultural. ECTN reuneşte profesionişti din domeniul turismului şi al culturii, din diverse regiuni europene, obiectivul principal al reţelei fiind schimburile de experienţă şi informaţii în ceea ce priveşte bunele practici identificate la nivelul regiunilor membre, precum şi dezvoltarea de noi abordări şi soluţii inovatoare în domeniul turismului cultural. ECTN este o asociaţie internaţională înfiinţată în temeiul legislaţiei belgiene, membrii ECTN fiind destinaţii turistice, autorităţi, ONG-uri şi institute de cercetare. 

Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să consultaţi site-ul: www.culturaltourism-network.eu.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni