Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

România destinaţie turistică sigură

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 22.07.2014 23:07

Judet: BUCURESTI

Localitate: BUCURESTI SECTORUL 1

Vizualizari: 1095

Ultima modificare: 22.07.2014 23:18 De catre: romaniaturistica

ROMÂNIA REPREZINTĂ O DESTINAȚIE TURISTICĂ SIGURĂ”

Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism dorește să asigure turiştii români și străini că România rămâne o destinație sigură pentru călătorii și petrecerea vacanțelor. România oferă siguranță atât cetățenilor români cât și celor care aleg să ne viziteze țara.

Activitățile desfășurare de Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri au avut ca scop creșterea circulației turistice și a incoming-ului, trend pe care România a rămas în ultimii doi ani.

Astfel, conform datelor publicate de Institutul National de Statistică, numărul turiștilor străini a crescut în primele cinci luni ale anului 2014 cu 10,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Raportul Comisiei Europene pentru Turism “ Tendințe și Perspective”, în trimestrul II al anului 2014, România se situează pe locul zece din 23 de ţări din punctul de vedere al creșterii numărului sosirilor turiștilor în Europa.

Conform Raportului Comisiei Europene pentru Turism:

 • România se află pe locul 4 în ceea ce priveşte numărul turiştilor sosiţi din China.

 • Locul 5 în ceea ce priveşte numărul turiştilor sosiţi din Olanda;

 • Locul 7 în ceea ce priveşte numărul turiştilor sosiţi din Statele Unite;

 • Locul 9 în ceea ce priveşte numărul turiştilor sosiţi din Marea Britanie;

 • Locul 9 în ceea ce priveşte numărul turiştilor sosiţi din Franţa;

 • Locul 10 privind numărul turiştilor sosiţi din Germania.

Dovadă a eforturilor susținute din partea autorităților abilitate de a promova destinații românești stă şi creșterea numărului curselor de croazieră care aleg să staționeze în portul Constanța. Astfel, numărul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croazieră a crescut cu aproximativ 20% față de anul trecut.

Totodată, operatori din industria aviaţiei dezvoltă noi rute cu destinaţia principală România ( RyanAir, WizzAir, Fly Romania).

Urmare a creşterii numărului de turişti din Republica Moldova şi Israel, pe lângă pieţele ţintă în care D.I.M.M.M.A.T. va realiza campanii de promovare, ne vom intesifica acţiunile de promovare şi în aceste regiuni.

În vederea realizării obiectivelor strategice ale promovării turistice, Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism desfășoară numeroase acțiuni de poziționare a României ca destinație turistică. Astfel, pentru anul 2014 avem în vedere următorul plan de acţiuni în ceea ce promovarea României pe plan extern:

 1. ORGANIZAREA DE EVENIMENTE CU VIZIBILITATE INTERNAŢIONALĂ

 • Reuniunea European Travel Commission – Bucureşti, octombrie 2014

 • Conferinţa U.N.W.T.O.(Organizaţia Mondială a Turismului)– Bucureşti, septembrie 2014

 1. PARTICIPAREA LA TÂRGURI INTERNAŢIONALE

Prin participarea la târguri se va urma un plan de promovare pe segmente de turism prin:

Folosirea ambasadodrilor turismului românesc ca vectori de imagine pe segmentele de turism identificate

 • România va participa pe parcursul anului 2014 la un număr de 37 de târguri internaţionale în ţări precum Germania, Spania, SUA, Japonia, China, Marea Britanie.

 • Identificarea pieţelor potenţiale în funcţie de segmentul de turism ( balnear, montan, cultural, city break, aventură etc.)

 • Realizarea unui pachet de oferte atractiv împreună cu tour operatorii şi asociaţiile din turism pentru a pătrunde pe anumite pieţe

 • Oferte de fidelizarea a celor care doresc să revină în România

  1. CAMPANII DE PUBLICITATE OUTDOOR

   • Se vor efectua campanii de publicitate outdoor în 9 ţări : Republica Moldova, Marea Britanie, Germania, Austria, Franţa, Italia, Polonia, Turcia şi Spania.

   • Se va realiza impactul campaniilor outdoor prin evaluarea numărului de turişti sosiţi în România din ţările în care au fost desfăşurate campaniile

   Campaniile media vor include şi filme de scurt metraj sau documentare realizate în coproducţie cu televiziuni naţionale şi internaţionale specializate pe informare turistică.

   Pe parcursul anului 2014 se vor realiza info-tripuri pentru reprezentanţii mass-media şi tour operatorii din ţările ţintă (Republica Moldova, Germania, Spania, Franţa, Italia, ţările nordice, Israel).

   1. CAMPANII MEDIA (presa scrisă şi TV)

   2. Campaniile media se vor desfăşura în 7 ţări, precum Franţa, Germania, SUA, Italia, Marea Britanie şi Turcia.

    1. INFO TRIPURI

Biroul de presă al D.I.M.M.M.A.T.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni