Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Proiectul ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” primeste girul

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 05.07.2010 11:07

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1536

Astăzi, Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului  va semna contractul de finantare ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” în valoare de 3.157.439 Euro.

16 unităţi de cult de importanţă mondială şi naţională vor fi mai bine puse în valoare prin intermediul proiectului, așezămintele care vor beneficia de aceste program sunt: (Parohia Ortodoxă Română Bârsana, Parohia Ortodoxă Română Bogdan Voda, Parohia Ortodoxă Română Botiza, Parohia Ortodoxă Română Budeşti, Parohia Română Unită cu Roma Greco-Catolică Călineşti, Parohia Ortodoxă Română Cărpiniş, Parohia Ortodoxă Română Deseşti, Parohia Ortodoxă Română Ieud (deal), Parohia Română Unită cu Roma Greco-Catolică Ieud (vale), Parohia Ortodoxă Română Şugatag, Parohia Ortodoxă Română Poienile Izei, Parohia Ortodoxă Română Remetea Chioarului, Parohia Ortodoxă Română Rozavlea, Parohia Ortodoxă Română Săcălăşeni, Parohia Ortodoxă Română Plopiş, Parohia Română Unită cu Roma Greco-Catolică Şurdeşti.

  Proiectul se adresează cu precădere turiştilor care vizitează Maramureşul atraşi de fabulosul patrimoniu cultural reprezentat de bisericile de lemn.

Obiectivele proiectului sunt:

Creşterea gradului de accesibilitate al bisericilor de lemn din Maramureş;

- Dezvoltarea infrastructurii conexe zonei turistice aferente bisericilor de lemn prin construirea de puncte de informare, iluminat arhitectural şi de punere în valoare a bisericilor, realizarea de parcări;

- Consacrarea bisericilor de lemn ca destinaţie turistică prin sporirea vizibilităţii acestora prin activităţi de informare şi promovare a circuitului turistic.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 26 luni,  se vor realiza: 16 puncte de informare turistică, parcări în suprafață de 6 777 mp, 16 instalatii de iluminat arhitectural si de punere în valoare a bisericilor si 16 locuri de munca. Implementarea cu success a proiectului va ajuta la consacrarea bisericilor de lemn ca destinatie turistica prin activitati de informare si promovare a circuitului turistic.

05.07.2010, ora 10:00


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni