Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Programul Craciun in Bucovina

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 23.10.2010 19:10

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 2517

Anul aceasta destinația pentru petrecerea sărbătorilor tradiționale de iarnă, în Romania, va fi cu siguranță Bucovina.
 Consilului Județean Suceava va organiza o serie de manifestări care au ca scop promovarea tradițiilor si obiceiurilor de iarnă.
Programul manifestarilor începe în data de  5 decembrie a.c.
Astfel, Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, va găzdui un spectacol susținut de copii, urmat de aprinderea luminilor din Bradul de Crăciun, amplasat în centrul orașului Suceava, iar atmosfera va fi completată cu un concert de colinde susținut de Grigore Lese în Catedrala Romano-Catolică.

În perioada 6 – 18 decembrie vor fi organizate  în tot județul o serie de manifestări  specifice Bucovinei, șezători și clăci; pregătiri ale urătorilor și gospodarilor.
Din 19 decembrie,  debutează programele și acțiunile propriu-zise de colindă, în data  23 decembrie la Sucevița se va organiza  concertul “Colinda colindelor”. 
În centrul atenției va fi Gura Humorului, unde se va organiza festivalul de datini şi obiceiuri „Tradiţii în Bucovina”. În zona pârtiei din parcul Ariniş va fi amplasată celebra ”Mocăniţă de la Moldovița”, care va avea un traseu de peste 2 kilometri, aceasta va pleca din zona podului de peste pârău și va avea statia teminus la baza pârtiei de schi. Tot în parcul Ariniş, va fi amenajat un sat bucovinean tradiţional.
La Gura Humorului, în ziua de Crăciun, va avea loc un Concert extraordinar de Crăciun, iar în 26 decembrie, vor concerta  Hara și Distincto. 
În perioada 27 decembrie-30 decembrie la Gura Humorului, Sucevița,  Rădăuți, Vatra Dornei, Fălticeni, Mălini vor fi organizate o serie de  festivaluri ale obiceiurilor, prezentare și jocuri de măști.
 În ultima zi a anului este prevăzuta acțiunea “La urat în Bucovina”, iar în prima zi a noului an se merge cu sorcova și va fi organizat Balul gospodarilor.
  Există perspective ca programul să fie extins și pe perioada sărbătorilor de iarnă pe rit vechi, în tot ținutul Bucovinei, în acest sens CJ Suceava poarta discuții cu autoritățile locale din Moldova și Ucraina.

MD- 22.10.2010


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni