Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Poiana Brașov cea mai bună stațiune de schi din Estul Europei

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 09.11.2015 20:11

Judet: BRASOV

Localitate: Poiana Brasov

Vizualizari: 1618

Ultima modificare: 09.11.2015 21:28 De catre: administrator

Poiana Brașov cea mai bună stațiune de schi din Estul Europei

În opinia celor de la The Telegraph, În Europa de Est se găsesc multe stațiuni cu pârtii de schi bine întreținute, trasee provocatoare, prețuri accesibile și școli de monitori foarte bune.

În clasamentul întomcit de către cei de la The Telegraph, Poiana Brașov surclasează, destinații de iarnă mult mai celebre ca Pamporovo - Bulgaria, Rosa Khutor - Russia, Bansko - Bulgaria,  Kranjska Gora - Slovenia.

Cu 25 km de pârtii, 12 trasee de pârtii, Poiana Brașov este considerată cea mai mare stațiune de schi din Munții Carpați. Poiana Brașov este recomandată pentru pârtii ușoare, viață de noapte vibrantă, tururi culturale, dar și obiectivul turistic de referință al zonei Castelul Dracula de la Bran. Se aminteșete de investițiile făcute în 2011, prin mărirea suprafeței domeniului schiabil și montarea instalațiilor de transport pe cablu moderne.

La capitolul prețuri, în comparație cu alte destinații de iarnă din Europa, editorii de la The Telegraph, văd Poiana Brașov ca o destinație ieftină, cu școli de predare în limba engleză, monitori cu nivel de pregătire la standarde ridicate, pârtii adresate începătorilor și nivelului intermediar.

Totuși aceștia acordă un minus stațiunii și vorbesc de faptul că iarna de multe ori se lasă așteptată, rar zăpada naturală căzută depășeste jumătate de metru și nu există mereu premise ca sezonul să fie prelungit mai departe de luna martie, dar oferă și încurajări urmare a investiției în instalațiile de producere a zăpezii artificiale.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni