Romania Turistica | 100% Turism Romanesc



Promovăm unități de cazare și oferte de sezon

Peste 70 de monumente istorice cu QR cod

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 05.09.2013 19:09

Judet: SIBIU

Localitate: MUNICIPIUL SIBIU

Vizualizari: 2098

Ultima modificare: 05.09.2013 19:29 De catre: romaniaturistica

Povestea a 73 de monumente istorice din Sibiu este spusă acum într-un mod unic, prin utilizarea codurilor QR (Quick Response). Toate aceste clădiri fac parte dintr-un circuit virtual foarte ușor de urmat, la îndemâna oricărui turist.

Prin scanarea codului de bare de pe plăcuțele informative, oricine poate afla date istorice, specificații arhitecturale, personalități care au locuit în clădirile istorice, fotografii și alte informații relevante.

Acțiunea face parte din proiectul "Promovarea patrimoniului cultural prin QR cod" și pune la punct un sistem de ghidaj turistic și furnizarea de informații online pentru obiectivele culturale și turistice ale orașului Sibiu, reprezentand astfel un produs care lipsea complet de pe piața turistică.

Primele opt placute au fost inaugurate la sfârșitul lunii mai, iar până în acest moment peste 1013 turiști au folosit acest sistem, atât pe telefoanele mobile, cât și pe tablete și PC-uri.

Sistemul este benefic atât pentru turiști, cât și pentru sibieni, întrucât permite și semnalizarea punctelor de interes din apropierea monumentelor, spații de cazare, restaurante, baruri și modalități de petrecere a timpului liber. În acest moment, ghidul turistic online conține 73 de monumenteâ, cinci trasee tematice și unul general și peste 400 de puncte de interes utile oricărui turist, totul în patru limbi: română, germană, engleză și franceză.

Proiectul "Promovarea patrimoniului cultural prin QR cod" este finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și implementat de Neoma Solutions în colaborare cu Asociația Pentru Înfrumusețarea orașului Sibiu (AIOS) și Fundația Heritas.

Iulia Macrea

0749/140.050

Sergiu Olteanu

0730/030.744


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni