Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Parcul Natural Apuseni - Destinatie turistică excelentă a României

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 14.09.2009 20:09

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1548

Parcul Natural Apuseni va fi premiat la Bruxelles pe 8 octombrie 2009, în cadrul Galei Premiilor EDEN 2009, ca destinatie turistica de excelenta a României, alaturi de alte 21 de destinatii europene.
Destinatiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs national, organizat de autoritatea de turism din fiecare tara participanta la proiect,pe baza temei si a criteriilor generale de participare stabilite anual la nivel european.
In acasta calitate, Parcul Natural Apuseni va beneficia de la Comisia Europeana de realizarea unui film de prezentare, care va fi difuzat in premiera in cadrul Galei din octombrie. Clipul, cu o durata de trei minute, va fi postat pe site-ul www.edenineurope.eu si va fi pus gratuit la dispozitia Administratiei Parcului Natural Apuseni pentru activitati de promovare.
De asemenea, Parcul Natural Apuseni va fi promovat pe site-ul oficial EDEN, unde va avea o pagina proprie, si va fi inclus in Reteaua Destinatiilor Europene de Excelenta, care faciliteaza schimbul de experienta in vederea dezvoltarii durabile.
Ministerul Turismului participa pentru a doua oara consecutiv la acest proiect, tema de anul acesta fiind ”turismul si ariile protejate”. La concurs au participat 12 arii potejate din România.
In 2008, destinatia premiata in cadrul tematicii ”turismul si patrimoniul cultural imaterial”a fost Depresiunea Horezu.
Proiectul EDEN ”European Destinations of Excellence” a fost lansat in 2006 de Unitatea de Turism a Comisiei Europene si vizeaza obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului: durabilitate,decongestionarea destinatiilor clasice, combaterea sezonalitatii, redirectionarea fluxurilor de turisti catre destinatii non-traditionale, crearea de retele intre participantii la sectorul turistic.

In acest fel, proiectul urmareste in principal sa contribuie la cresterea vizibilitatii destinatiilor turistice durabile mai putin cunoscute din Europa.
11 septembrie 2009
Biroul de presa
Tel: 021 20 70 769
Fax:021 20 70 768
presa@turism.gov.ro


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni