Nou: În această vară lansăm o versiune modernă a portalului România Turistică!

Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Oradea Festifall

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 29.09.2021 17:03 De catre: administrator

Judet: BIHOR

Localitate: MUNICIPIUL ORADEA

Data inceput: 01.10.2020

Data final: 04.10.2020

Vizualizari: 3744

Data adaugarii: 02.10.2013

PROGRAM

Oradea Festifall

 

Oradea Festifall 2021 se amână pentru 2022

Ne aflăm în acea perioadă a anului în care obișnuiam să ne pregătim pentru un eveniment foarte așteptat și îndrăgit de orădeni și nu numai. Din păcate, datorită situației pandemice și a evoluției numărului de cazuri noi de coronavirus, suntem nevoiți să anunțăm acum faptul că ediția 2021 Oradea Festifall, nu va mai avea loc.

Oradea Festifall este unul din cele mai cunoscute evenimente orădene, cu un număr foarte mare de vizitatori, comercianți, artiști, atracții și activități. Restricțiile în vigoare nu ne permit organizarea unei ediții cu același impact cultural și social cu care ne-am obișnuit, în condiții de siguranță. Anularea evenimentului este astfel necesară și inevitabilă, datorită creșterii accelerate a numărului de noi cazuri de coronavirus din ultimele zile. La fel ca și până acum, prioritatea noastră nr. 1 rămâne siguranța oamenilor.

În funcție de evoluția cifrelor și a restricțiilor date de autoritățile române, vom reveni cu detalii cu privire la organizarea Târgului de Crăciun Oradea 2021.

Echipa Visit Oradea

Email: office@visitoradea.com

 

 

Toamna Orădeană, unul dintre cele mai longevive evenimente orădene, cu un istoric de peste 28 ani, se reinventează şi devine din acest an ORADEA FestiFall. #ToamnaOradeanaGoesCool #OradeaFestiFall.

Încă din anul 2016, Toamna Orădeană a cunoscut o transformare de conţinut, evenimentul evoluând pe parcursul ultimelor 3 ediţii într-un festival care pune în valoare spaţiile urbane orădene prin muzică bună, teatru, artă stradală, gastronomie şi distracţie specifică unui oraş cu un bogat bagaj cultural.

Noul nume al Toamnei Orădene, Oradea FestiFall, este o confirmare a evoluţiei în timp atât a acestui eveniment, cât şi a oraşului nostru. ORADEA FestiFall îmbracă natural conceptul evenimentului cunoscut ca Toamna Orădeană, păstrând totodată "pedigree-ul" acestuia: un festival de toamnă care sărbătoreşte bucuria de a fi orădean, în acelaşi timp invitând turiştii şi locuitorii din regiune la un festival veritabil, cu participare gratuită.

ORADEA FestiFall va avea loc în Piaţa Unirii şi pe pietonala Vasile Alecsandri, în perioada 

CONCERTE ÎN AER LIBER

Muzica bună este una din principalele componente ale festivalului, iar anul acesta, atmosfera la scena principală Oradea FestiFall va fi asigurată de Vama, The Rock (AD/DC Tribute Band), 3 Sud Est, Smiley, Mihail şi The Motans.

The Rock sunt primii care vor urca pe scenă, vineri, 4 octombrie, de la ora 20:30, aducând publicului orădean un repertoriu alcătuit din piesele celebrei trupe AC/DC. Seara va continua cu un concert Vama, de la ora 21:30.

În seara zilei de sâmbătă, de la ora 20:30, vom cânta alături de 3 SUD EST – una dintre cele mai de succes formaţii româneşti, membrii ei fiind supranumiţi "regii muzicii dance". Tot sâmbătă ne vom bucura de un concert LIVE susţinut de carismaticul Smiley, pe care abia aşteptăm să-l ascultăm.

Ultima seară din festival ne aduce tot două concerte LIVE. Mihail este cel care va deschide seara la ora 20:30, urmând ca de la ora 21:30 pe scenă să urce îndrăgita trupă The Motans. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii şi muzică.

MUZICĂ LIVE şi ARTĂ STRADALĂ

Piaţa Unirii şi pietonala Vasile Alecsandri vor prinde viaţă pe parcursul celor 4 zile de festival, ambele spaţii urbane fiind animate de o serie de acte stradale şi concerte live.

Personaje fabuloase, instrumente muzicale şi artişti talentaţi din ţară şi din Europa vor umple de culoare şi voie bună programul celor 4 zile.

Pe scena Live Nouveau, amenajată pe pietonala Vasile Alecsandri, vor avea loc zilnic concerte live, începând cu ora 18, iar mozaicul de acte stradale va începe în fiecare zi la ora 15.

O SEARĂ PENTRU TRUPE LOCALE

Ne dorim să susţinem şi să promovăm talentele locale, motiv pentru care am dedicat seara zilei de joi artiştilor orădeni. Mai exact, invităm trupele orădene, cu un repertoriu propriu de minimum 30 de minute, să se înscrie în programul muzical de la cele două scene ale festivalului.

Înscrierile se vor desfăşura după cum urmează:

Etapa 1, 20-25 septembrie: Înscriere prin email, pe adresa turism@oradea.ro. Înscrierile trebuie să includă trimiteri la repertoriul trupei (YouTube sau album).

Etapa 2, 26-30 septembrie: Selecţia trupelor care vor participa la festival, prin vot public (eveniment dedicat pe Facebook). Vor fi selectate pentru a urca pe scena principală trupele clasate pe locurile 1, 2, 3 în urma votului. Totodată, locurile 4-7 din clasament, vor fi incluse în programul muzical de la scena Live Nouveau de pe strada Vasile Alecsandri. Pentru a fi inclusă în programul festivalului, o trupă trebuie să fi adunat minimum 500 de voturi, indiferent de poziţia din clasament pe care se află.

Trupele locale care vor performa la Oradea FestiFall vor fi remunerate după cum urmează: cele aflate pe locurile 1-3, care vor concerta pe scena principală, vor primi 500 euro/trupă, respectiv cele aflate pe locurile 4-7, care vor concerta la scena Live Nouveau, vor primi 300 euro/trupă.

DISTRACŢIE PENTRU COPII ŞI PĂRINŢI

Cea mai veselă şi colorată zonă a festivalului va fi cu siguranţă cea amenajată special pentru copii.

Creativitatea şi imaginaţia celor mici va fi pusă la încercare în cadrul atelierelor şi jocurilor interactive, iar toboganele, bazinul cu bile, baloanele colorate şi sesiunile de pictură pe faţă vor aduce multe zâmbete în festival.

Părinţii se vor putea bucura şi ei în voie de toate atracţiile evenimentului, având posibilitatea de a-i lăsa pe cei mici în siguranţă la joacă, într-un spaţiu delimitat şi supravegheat de personal calificat.

MÂNCARE GROZAVĂ

Mâncarea grozavă la distracţie se cunoaşte, iar noi vrem să ne asigurăm că toţi cei care ne vizitează vor găsi în cadrul festivalului preparate gustoase, pe placul lor.

De la mâncare tradiţională, burgeri suculenţi, hot-dogs sau preparate din peşte, până la clătite şi waffe, selecţia gastronomică va cuprinde bunătăţi de gustat şi de savurat pentru toţi gurmanzii.

Programul detaliat al actelor stradale şi lista completă de activităţi va fi comunicată săptămâna viitoare, în cadrul unei conferinţe de presă.

ORADEA FestiFall este un eveniment organizat de Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea) şi Primăria Municipiului Oradea.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni