Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Oportunități de dezvoltare a turismului în Delta Dunării

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 16.07.2014 15:07

Judet: BUCURESTI

Localitate: BUCURESTI SECTORUL 1

Vizualizari: 1307

Ultima modificare: 16.07.2014 15:21 De catre: administrator

Reprezentanții Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism s-au întâlnit, astăzi, cu Hannah R. Messerli - Senior Private Sector Development Specialist, Tourism Finance and Private Sector Development la Banca Mondială și Milena S. Nikolova – Tourism Competitiveness Specialist al Băncii Mondiale pentru a elabora, împreună cu autoritățile publice din Tulcea, o strategie de dezvoltare economică pentru Delta Dunării.

„ Obiectivul nostru principal este să conservăm patrimoniul natural al Deltei Dunării, să dezvoltăm turismul și activitățile adiacente fără a aduce prejudicii ecosistemului.” a declarat George Constantin Brezoi , secretar de stat al DIMMMAT.

Întâlnirea a fost solicitată de către reprezentanții Băncii Mondiale în urma realizării unui studiu conform căruia cea mai profitabilă activitatea economică în regiuna Deltei Dunării este turismul. Pornind de la acest studiu pentru a utiliza turismul ca instrument de dezvoltare economică trebuie armonizată strategia regională în domeniul turismului cu politica națională.

„ Din punctul meu de vedere, un hotel cu o capacitate de 200 de camere are în medie 50- 60 de angajați în sezon, pe când 200 de case asigură cazare pentru același număr de turiși și, în același timp, asigură autoangajarea a cel puțin 400 de oameni pe tot parcursul anului. Mai mult, veniturile realizate de localnici, prin aceste activități antreprenoriale, vor contribui la dezvoltarea economică a regiunii. De aceea susțin formarea antreprenorială a localnicilor, care pot dezvolta pe baza infrastructurii deja existente , activități de cazare și agrement: plimbări cu barca, pescuit, dezvoltarea turismului gastronomic.” a declarat George Constantin Brezoi , secretar de stat al DIMMMAT

Rezultatul acestei colaborări îl reprezintă eleborarea unui plan concret de măsuri și acțiuni ce vor fi încadreate ca proiecte de finanțare nerambursabilă europeană pentru dezvoltarea integrată a întregii regiuni și a sectoarelor economice din zonă.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni