Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Must, plăcinte și merinde, București

Postat de administrator

Ultima modificare: 09.09.2022 21:27 De catre: administrator

Judet: BUCURESTI

Localitate: BUCURESTI SECTORUL 1

Data inceput: 09.09.2022

Data final: 11.09.2022

Vizualizari: 407

Data adaugarii: 09.09.2022

Must, plăcinte și merinde, București

 

   E vremea mustului şi a pastramei, şi parcă nu simțim cu adevărat că a venit toamna dacă nu bem un pahar de must, dulce, aromat, delicios şi plin de vitamine! Începând de vineri, 9 septembrie, poftiţi la mustăria amenajată în Parcul Tineretului din Capitală, la un adevărat show demn de gospodăriile tradiţionale romaneşti: vor curge tone de litrii de must, iar punctul de atracție va fi reprezentat de stoarcerea mustului proaspăt chiar sub ochii trecătorilor prin zdrobirea strugurilor cu picioarele, de către fete îmbrăcate în costume populare, acompaniate de muzică lăutărească şi populară! Naturală şi fără niciun fel de conservant, licoarea toamnei va fi vedeta la mustăria special amenajată în cadrul festivalului!

   Iar cât timp mustul toamnei mai e dulce și parfumat, puneți repede lângă el un platou cu pastramă adevărată, gătită în toate felurile şi pentru toate gusturile: pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguţa, pastrama în bere la tigaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors.

  Festinul toamnei va fi întregit de o paradă a plăcintelor moldoveneşti, veritabilele poale-n brâu, iar bucătăresele harnice şi pricepute la învârtit şi bătătorit aluatul promit nu mai puţin de 1000 de poale-n brâu. 

Cine nu a mâncat măcar o dată o plăcintă ca la bunica înseamnă că nu cunoaşte gustul copilăriei adevărate, aşa că sunteţi aşteptaţi weekend-ul acesta să retrăiţi senzaţiile de odinioară, 1 000 de poale-n brâu calde, aburinde pentru care se vor folosi sute de kg de faină, zeci de kg de brânză de vaci, zahăr, stafide, alte zeci de kg de unt, ulei, sute de ouă şi alte câteva kilograme de drojdie, sare şi coajă de lămâie.

Vremea se anunţa bună, mustul, plăcintele şi pastrama sunt la loc de cinste... aşa că vă aşteptam cu drag! Şi încă ceva... intrarea este liberă!


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni