Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Ministerul Turismului a instituit un comandament special pentru situatiile generate de viscol

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 26.01.2012 13:01

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1135

MDRT, alături de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, acordă mese gratuite şi sprijin persoanelor rămase blocate din cauza viscolului

 

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), alături de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), au decis astăzi, 26 ianuarie a.c., să acorde sprijin persoanelor care au rămas blocate din cauza viscolului. În plus, MDRT a instaurat mobilizarea generală a comandamentelor de iarnă, care sunt pregătite să intervină pentru protecţia şi salvarea turiştilor şi a celor care practică sporturile de iarnă. 

Structurile de primire turistică membre ale Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc vor acorda mese şi băuturi calde gratuite, dar şi adăpost în situaţiile urgente şi o reducere de 50% din valoarea cazării pentru persoanele care au rămas blocate din cauza viscolului. Cheltuielile generate de această măsură de ajutor vor fi suportate integral din bugetul FPTR. Persoanele aflate în situaţii de urgenţă care doresc să beneficieze de sprijinul acordat de MDRT şi FPTR pot apela nonstop şi gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată structură de primire turistică unde li se va acorda ajutor.

Comandamentele de iarnă, din care fac parte şi reprezentanţi ai Direcţiei Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, ai administraţiilor publice locale şi ai serviciilor publice de salvamont, sunt în stare de mobilizare generală şi pot fi contactate nonstop şi gratuit la linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82. Comandamentele au rolul de protecţie a turiştilor şi a celor care practică sporturile de iarnă, de prevenire a accidentelor în staţiunile turistice şi de intervenţie în operaţiunile tip salvamont.

Purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea, spune că ministerul a făcut un apel la solidaritate şi cere întregii industrii a turismului să acorde ajutor victimelor viscolului din ultimele ore. „Este o situaţie de urgenţă, avem turişti blocaţi pe drumuri de mai bine de 20 de ore la care echipele de intervenţie nu au putut ajunge deoarece continuă să viscolească. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu spijinul generos al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, vor acorda ajutor acestor persoane aflate în nevoie, o masă caldă, băuturi calde gratuite şi un loc unde se pot încălzi. Oamenii trebuie să ştie că se pot adăposti în structurile de primire turistică membre ale FPTR. Apelăm la solidaritatea întregii industrii a turismului şi îi rugăm să ajute oamenii aflaţi în nevoie!“, a declarat purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea.

 

Biroul de presă MDRT

26.01.2012, Ora 13:00


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni