Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Miniportul turistic Sf. Gheorghe a fost inaugurat

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 26.09.2011 12:09

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1763

Ministrul Elena Udrea a participat astăzi, 24 septembrie, la inaugurarea mini-portului turistic Sfântul Gheorghe – realizat în baza unui proiect aparţinând Consiliului Judeţean Tulcea, inclus în subprogramul naţional de turism "Dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor de pe litoralul Mării Negre" finanţat de MDRT. La eveniment au participat şi şefi ai misiunilor diplomatice acreditate în România, aflaţi în vizită în Delta Dunării.

Obiectivul proiectului cu o valoare totală de 33.038.516 lei, din care 32.000.000 lei finanţare susţinută de MDRT, a constat în amenajarea unui mini-port turistic în localitatea Sf. Gheorghe, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind Legea Protecţiei Mediului şi Regulamentul de Navigaţie pe Dunăre.

Proiectul a cuprins amenajarea a 4 bazine cu o capacitate totală de locuri de acostare de 108 ambarcaţiuni mici şi 15 ambarcaţiuni mari, cu lucrările hidrologice aferente fiecărui bazin, amenajarea estacadei de acostare nave de pasageri, a clădirii administrative şi a unui mic atelier de reparaţii urgente, realizarea unei parcări pentru adăpostirea ambarcaţiunilor pe timpul iernii, a platformei post de transformare în anvelopă proprie, construirea de cabine de pază şi supraveghere şi, nu în ultimul rând, lucrări de împrejmuire a bazinelor. 

Realizarea mini-portului a dus la înfiinţarea de noi locuri de muncă, a creat condiţii la standarde europene pentru acostarea vaselor de pasageri care ajung în zonă, realizând premisele dezvoltăii pe termen lung a turismului în zonă.

Comunicat de Presa MDRT


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni