Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Mara Fest, Târgu Lăpuş

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 06.08.2015 18:00 De catre: administrator

Judet: MARAMURES

Localitate: ORAS TARGU LAPUS

Data inceput: 18.08.2015

Data final: 23.08.2015

Vizualizari: 2145

Data adaugarii: 31.07.2014

MARA este un proiect umbrela, nou si necesar pe piata nationala, care reuneste sub acest concept o serie de evenimente, actiuni, campanii si oameni care se regasesc si reprezinta spiritul maramuresean in toata explozia si diversitatea sa.

Mara este o caravana atat fizica cat si virtuala care isi plimba mesajul in toata tara, prin tot felul de canale (fie ca e un eveniment, o locatie, un flash, o adunare, un megafon, un mail …) si poposeste in oameni gata sa primesca spiritul viu si colorat al Maramuresului.

Fenomenul maramuresean este parte din identitatea romanilor. In ciuda atractie noului, categorii diverse de public gasesc un punct de legatura si interes in ceea ce insemna Maramures, pentru ca este in noi. Noi cei de acasa suntem maramureseni prin atitudine, prin manifestare, prin traditie, prin evolutia haotica si pestrita a modernului, plini de culori.

MARA aduna in actiunile organizate sub acest brand tot ce e mai frumos si spectaculos din acest fenomen, vorbe care trebuiesc spuse, oameni care trebuiesc aratati, muzica ce trebuie ascultata, trairi ce trebuie simtite. Iar asta impreuna, in cadrul unei comunitati care se va dezvolta de la o actiune la alta. Noi maramuresenii suntem deja toti parte din acest fenomen. Nu mai lipseste decat un astfel de proiect care sa ne adune pe toti laolata sa-l celebram si sa ne bucuram de el, sa-l impartim cu cel de langa noi.

Mara va impune un nou standard pe piata manifestarilor majore autohtone. Nu in ultumul rand, Maramuresul este acel loc cu care toti ne mandrim, unde cu totii vrem sa ajungem macar o data in viata, un punct de atractie de reala valoare si o carte de vizita a Romaniei neindeajuns valorificata. Noi spunem ca Mara este evenimentul “ unde timpul are rabdare cu oamenii”, unde Maramuresul are rabdare sa ne adune pe toti sa il descoperim dar totodata unde se deschide catre nou.

Nu incercam cliseicul mix de vechi si nou, nu le amestecam de dragul contrastului, ci le lasam sa se desfasoare in pace una langa cealalta, sa isi gaseasca un mod natural de fuziune sau la fel de natural sa se respinga una pe celalta, caci este loc si timp de toate.

Pe termen lung, MARA isi propune sa devina un eveniment masiv, asumat de comunitate, perceput ca “al nostru”, crescut pe o baza solida pana la cel mai inalt nivel. Cu un program variat, cuprinzand toate genurile principale de manifestare indoor si outdoor, conventional si atipic, MARA aduce acel “altceva” inca neincercat de publicul romanesc- o oferta mai bogata decat capacitatea unui individ de a experimenta.

 Mara Fest este gandit în așa fel încât să acopere o gamă variată de genuri muzicale și să împace cele mai diverse gusturi.

BURICUL PĂMÂNTULUI Adună unii dintre cei mai recunoscuți artiști la nivel naţional, îmbinând atât nume sonore din cultura noastră, cât și proiecte autentice. De altfel, este primul festival din România unde vei putea vedea pe scena principală un amestec atât de contrastant între spectacolul tradiţional şi muzica ce mişcă mase. Această scenă va fi portavocea scopului festivalului prin alăturarea artistică a vechiului cu noul, fără diferențe.

VOX POPULI Dă voce poporului. Maramureșul își arată cele mai frumoase culori într-un spațiu dedicat autenticului. Vom aduce în fața publicului măiestria şi talentul autohton. Construit nu doar ca un loc de exprimare artistică ci şi ca un spaţiu viu de socializare, specific spiritului maramureşenesc, Vox Populi va răsuna de chiuit şi tropotit până la apusul soarelui. Tot de aici îşi pornesc colindatul parade de prezentare a datinilor și a portului maramureșenesc: hore, demonstraţii de ceremonii, artizani), animând întreg ţinutul festivalului.

OCNA Ca să fii la Ocna trebuie să ai atitudine. Aici se va desfășura, în fiecare zi, o întreagă nebunie de sunete, și stări. Ocna nu se definește printr-un gen muzical anume, ci ca o eliberare de constrângeri, nu de revoltă ci de revoluție, de experimental, de agresiv, metalic, puternic, de party la cel mai înalt grad.

HODINA “Loveşte” cu relaxare și „amețeală”, trece foarte greu. Oferă un mix de jazz, blues, world music, folk și alte ritmuri blânde, cu o ofertă bogată pentru un public matur, cunoscător. Un punct de atracție care nu lasă pe dinafară acele proiecte dincolo de mainstream, unde iți iei un răgaz să găsești “altceva”.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni