Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Maialul orăstian, Orăștie

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 27.03.2024 19:06 De catre: administrator

Judet: HUNEDOARA

Localitate: MUNICIPIUL ORASTIE

Data inceput: 24.05.2024

Data final: 26.05.2024

Vizualizari: 7337

Data adaugarii: -

Maialul orăstian, Orăștie

 

"Maialul" orăştian - iniţiat în secolul al XXV-lea, de către Reuniunea Meseriaşilor din Orăştie, "maialul" a fost şi este o serbare câmpenească, de joc şi voie bună, prin care este salutat cel mai frumos anotimp, primăvara.

"Maialul" are loc anual, în ultima duminică a lunii mai şi adună pe platoul "Poieniţa", la ieşirea din Orăştie înspre Deva, sute de oameni. Spectacolul în aer liber, organizat de "maial", se întinde până seara, târziu. Pe scenă evoluează solişti de muzică uşoară şi populară, dansatori, ansambluri folclorice, totul culminând cu un foc de artificii care luminează cerul către orele 22.00.

Pentru cei mici, deliciul acestei serbări îl constituie "jocurile maialului", organizate de Consiliul Local al Copiilor Orăştie, veritabile concursuri dotate cu premii.

MUNICIPIUL ORĂŞTIE îmbracă haine de sărbătoare şi devine centrul distraţiei şi al petrecerii, începând de vineri şi până duminică, la MAIALUL ORĂSTIAN, ce se va desfăşura la ARENA PARK.
Cunoscut pentru istoria sa bogată și pentru frumusețea peisajelor naturale, Municipiul Orăştie continuă tradiția și oferă și anul acesta atât cetăţenilor oraşului cât şi turiştilor atmosfera unui festival contemporan.
Evenimentul va cuprinde SPECTACOLE MUZICALE pentru toate gusturile, folclor tradiţional, pop şi muzică uşoară, un regal de bunătăți culinare şi preparate tradiţionale şi un MEGA PARC DE DISTRACŢII, locul perfect pentru cei mici și pentru cei care își doresc o doză de adrenalină, cu atracții precum caruselul, trenuleţul, roata sau maşinuţele electrice.
Maialul Orăștian este locul ideal pentru cei care își doresc să descopere cultura și tradițiile locale, cu produse handmade și preparate culinare tradiționale. Trei zile pline de activităţi recreative, distracţie, concerte şi momente pentru întreaga familie, ce vor cuprinde o selecţie de produse autentice, de gusturi tradiţionale, o paletă gastronomică diversificată cu specialități delicioase, pe care le veţi observa imediat, fiindcă ies din tiparul cu care suntem obişnuiţi: produse la grătar şi cărnuri ce se pot frige la jar, hamsii, cartofi și specialităţi, toate lângă o halbă de bere, vin sau doar apă și suc. Nu vor lipsi nici dulciurile tradiţionale şi internaţionale, plăcinte, gogoşi, clătite, prăjituri de casă, acadele, ciocolată artizanală, îngheţată şi multe alte dulcegării! Cei pasionați de handmade vor găsi obiecte atât tradiționale cu motive populare românești, ii și haine tradiționale, dar și bijuterii lucrate manual.

Organizatori principali: Primăria şi Consiliul Local Orăştie, Casa de Cultură Orăştie, Despărţământul ASTRA Orăştie.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni