Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

LEFTOVERS, conferința împotriva risipei alimentare

Postat de administrator

Data adaugarii: 18.11.2016 00:11

Judet: BUCURESTI

Localitate: BUCURESTI SECTORUL 1

Vizualizari: 1645

Ultima modificare: 18.11.2016 00:12 De catre: administrator

LEFTOVERS”, conferința care caută soluții pentru aplicarea legii împotriva risipei alimentare

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Toate părțile implicate în lanțul de aprovizionare cu alimente, de la producători, retaileri, HoReCa și autorități la consumatori și reciclatori, se vor reuni pe 22 noiembrie, la Hotel Novotel din București, în cadrul ”LEFTOVERS”, prima conferință pe tema risipei alimentare după promulgarea legii privind diminuarea acestui îngrijorător fenomen.

România a devenit recent a treia țară din Uniunea Europeană care are o legislație specifică privind lupta împotriva risipei de hrană, iar în următoarele 6 luni autoritățile ar trebui să elaboreze normele de aplicare. Discuțiile au rămas deschise și se caută soluții pentru punerea în practică a prevederilor adoptate de Parlament, fiind invocate în continuare neclarități, portițe legislative și necesitatea armonizării cu alte reglementări în vigoare.

Evenimentul, denumit sugestiv ”LEFTOVERS”, va fi spațiul discuțiilor aplicate, al unghiurilor de abordare diferite, al întrebărilor adresate direct decidenților și al găsirii soluțiilor pentru o eficientă implementare a legii împotriva risipei de hrană. În acest moment, România aruncă zilnic la gunoi peste 6.000 de tone de alimente. Ocupăm locul al 9-lea în topul celor mai risipitoare țări din Uniunea Europeană, cu un procent de 2,55%. Conform noilor reglementări, agenții comerciali sunt obligați să doneze alimentele care se aproprie de termenul de expirare căminelor de bătrâni, orfelinatelor sau fundațiilor, în caz contrar fiind sancționați cu amendă.

Printre speakerii conferinței ”LEFTOVERS” se numără Christian de Barrin, Chief Executive Officer HOTREC; Anca Pavel Nedea, Președintele Autorității Naționale pentru Turism; Elena Dinu, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale; Florin Alexe, Deputat, inițiator al legii privind diminuarea risipei alimentare; Călin Ile, Președinte Federația Industriei Hoteliere din România; Florin Căpățână, Vicepreședinte AMRCR și CSR Director Carrefour; Gilles Clavie, CEO Orbis Hotel Group; Daniel Mischie, COO City Grill; Marcel Bogdan Pandelică, Președinte ANPC; Mihai Savin, Director General Adjunct Apa Nova București; Chef Jaques Henrio; Raluca Ouriaghli, Director Executiv ”Ateliere fără frontiere”; Oliver Bauer, oenolog Cramele Bauer și Prince Stirbey.

Conferința ”LEFTOVERS” este prima din seria DEBATES@ACCOR, inițiată de AccorHotels România, care aduc în spațiul public teme de ecologie, sustenabilitate și responsabilitate socială.

AccorHotels România se implică sistematic în schimbarea de atitudini la nivelul comunității și în creșterea calității vieții. Sustenabilitatea, protecția mediului sunt teme care ne preocupă în mod real. De aceea, inițierea unor acțiuni, precum DEBATES@ACCOR, menite să aducă la aceeași masă a dialogului toți stakeholderii implicați și să găsească alternative la activitățile umane care duc la deteriorarea planetei continuă politica AccorHotels România și a NOVOTEL de responsabilitate socială, atât de necesară în prezent”, a declarat Andreea Gheorghiu, Deputy General Manager Novotel Bucharest.

Conferința ”LEFTOVERS” este organizată de Asociația pentru Responsabilitate Socială ”PLAN B” și AccorHotels România, în parteneriat cu Federația Industriei Hoteliere din România și Carrefour.

Partenerii media sunt: Digi FM, Forbes, Magazin Ecologic și România Turistică.

Asociația pentru Responsabilitate Socială ”PLAN B” 17 noiembrie 2016

office@planb.ngo

www.planb.ngo


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni