Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Investitii in turism pentru 2010

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 17.02.2010 22:02

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1544

  Guvernul a adoptat în şedinţa sa de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Hotărârea privind aprobarea listei cuprinzând programele şi proiectele de investiţii în turism care vor beneficia de finanţare de la bugetul de stat în 2010.
  Actul normativ aprobat urmăreşte dezvoltarea durabilă a turismului şi stimularea transformării României într-o destinaţie turistică competitivă la nivel internaţional, prin valorificarea resurselor turistice autohtone.
Hotărârea de guvern vizează obiective de investiţii iniţiate anul trecut (de ex. continuarea investiţiilor pe subprogramul “Schi în România” în judeţele Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş şi respectiv pe Valea Prahovei - în pregătirea FOTE 2013, continuarea construcţiei unor miniporturi în judeţul Tulcea), precum şi obiective noi (de ex. dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiuni din sudul litoralului şi în staţiuni balneare ca Amara, Baile Felix – 1 Mai sau amenajarea unui port turistic în Olteniţa).
  Proiectele se încadrează în cele patru subprograme naţionale de investiţii în turism: Schi în România, Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona montană înaltă, Dezvoltarea echilibrată şi integrată a staţiunilor turistice balneoclimaterice şi Dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor turistice de pe litoralul Mării Negre.
 Hotărârea reglementează cofinanţarea din bugetul MDRT a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism ale căror beneficiari sunt autorităţi publice locale. Sumele de la bugetul de stat se alocă în completarea surselor proprii ale autorităţilor publice locale.
Autorităţile publice locale sunt cele care organizează achiziţiile publice necesare derulării investiţiilor şi răspund de utilizarea sumelor primite pentru implementarea respectivelor proiecte.

17.02.2010.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni