Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Început de iulie, la Sinaia, cu bunătăți, tradiție, artă, pasiuni și meșteșuguri pentru copii

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 11.07.2015 18:48 De catre: administrator

Judet: PRAHOVA

Localitate: Sinaia

Data inceput: 10.07.2015

Data final: 12.07.2015

Vizualizari: 1067

Data adaugarii: 02.07.2014

La început de iulie, de vineri 10 iulie până duminică  12 iulie, Târgul cu Bunătăți se adăpostește la umbra Parcului Dimitrie Ghica din Sinaia. Aducem pentru sinăieni și turiști produse naturale românești și internaționale, preparate naturale, gustoase, apetisante, obiecte făcute cu talent, migală și pasiune, ateliere gratuite pentru copii, tradiție vs noutate, românesc vs internațional.

Brânzeturi, cârnăciori, slane de sus, de la munte, palnica adevărată, țuică și vinuri făcute din fructele de pe dealurile prahovene, miere curată de pe Transfăgărașan, ceaiuri din Parcul Natural Apuseni sau cele din flora spontană din Sânmartin, culese și mărunțite manual, cu pasiune de doamna Irina Stanca Mustea, turtițe dulci cu scorțișoară, pictate manual pentru bucuria copiilor, ciocolată de casă, halviță și fondante - toate le veți putea degusta la pavilioanele producătorilor veniți de prin toată țara. Și dacă încă nu ați găsit încă nimic pe gustul dvs, poate că vă vor face poftă baclavalele și sarailiile turcești, dulciurile italiene cu mult fistic și cocos, alunele, fisticul și migdalele caramelizate, înghețata de casă cu ciocolată sau cu fructe de pădure, sucul proaspăt stors din rodii sau citrice sau dulcețurile de fragi, nuci verzi, cireșe cu mentă și, mai puțin cunoscuta rubarbă. Nu uitați să cereți la degustat fiecare produs care vă face cu ochiul, pentru că la un târg adevărat nu se poate altfel.

Zonă dedicată artiștilor handmade și meșterilor populari este una plină de atmosferă, farmec, talent. Îi veți găsi pe meșterii din Odorheiul Secuiesc care împletesc obiecte de uz casnic din panuse de porumb, pe cei din Teisani de Prahova, care țes la război, din lâna colorată natural carpete, semne de carte și tot felul de lucruri necesare în casa omului, și, pentru căldurile pe care le tot așteptăm, veți găsi și iile din fir natural brodate de meșterii de la Breaza. Artistul Andrei Burtea va aduce la Târg minunatele obiecte bisericești sau de mic decor sculptate în lemn, dar și obiecte vechi pe care le-a moștenit de la străbunicul său și mobilier în stil vechi, pictat cu modele tradiționale românești.

Doamnele vor fi incantante să găsească la Târg bijuteriile unicat făcute manual din ceramică și pictate cu talent de artiștii de la Terra Dacia, picturi și bijuterii din lemn, pietre semiprețioase, mărgele, fetru, dantelă, toate realizate manual sau gențile și portofelele unicat, din piele, viu colorate, perfecte pentru sezonul estival. Decorațiunile pentru casă realizate prin tehnica șervețelului și levănțica folosită în diferite modalități pot fi cadouri speciale pentru cei dragi.

Pentru copii am pregătit, ca la fiecare ediție din acest an, Atelierele GRATUITE “Pasiuni și meșteșuguri pentru copii”, locul unde copii își pot descoperi talente, poate nedescoperite înca, sub îndrumarea meșterilor și artiștilor pricepuți de la Târg. Fiecare copil va lucra ceea ce îi place și va pleca acasă cu obiectul creat de el, putând alege între: roata olarului, confecționare de măști, pictură pe șevalet, bijuterii realizate din mărgele, pe gherghef, pictură pe piatră, coșulețe din sfoară înșirata pe balon umflat, magneți decorativi, pictură pe piatră decorativă, semne de carte din lâna țesute la gherghef.

Program Atelierele GRATUITE “Pasiuni și meșteșuguri pentru copii”:

Vineri-sâmbătă: 10.00-15.00

Duminică 10.00-13.00

Program Târgul cu Bunătăți:

Vineri-sâmbătă: 9.00 a€“ 20.00

Duminică: 9.00-17.00

 

Evenmiment susținut de Primăria Orașului Sinaia

Cu sprijinul Centrului Cultural “Carmen Sylva” Sinaia.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni