Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

În acest sezon se va redeschide pârtia de schi Cozla din Piatra Neamț

Postat de administrator

Data adaugarii: 30.11.2018 10:11

Judet: NEAMT

Localitate: Piatra Neamt

Vizualizari: 1392

Ultima modificare: 30.11.2018 10:45 De catre: administrator

Primăria Piatra-Neamț, pregătită să deschidă pârtia de schi, în această iarnă.

Primaria Municipiului Piatra-Neamț este pregătită să deschidă pârtia de schi în această iarnă, a declarat, primarul Dragoș Chitic într-o conferință de presă.

"Suntem pregătiți să deschidem pârtia de schi în această iarnă. Am inventariat încă din vară problemele care trebuiau puse la punct pentru a face operațională pârtia în acest sezon.

Am asigurat cadrul legislativ local pentru a opera pârtia în regim propriu, s-a pregătit stratul suport (cosit iarbă, nivelat terenul, îndepărtat vegetația spontană), au fost montate plasele de protecție și indicatoarele, a fost pregătit punctul de prim ajutor, s-a depus documentația pentru omologarea anuală, am realizat câteva reparații în zona platoului de plecare, am găsit soluțiile pentru a utiliza telescaunul, ratracul și tunurile de zăpadă, a fost făcută revizia telescaunului, au fost verificate tunurile de zăpadă și ratracul. "– a declarat primarul Dragoș Chitic.

În ședința de Consiliu Local de astăzi, sunt trei proiecte referitoare la pârtie care reglementează câteva dintre aspectele necesare operării pârtiei de schi.

"O parte din personalul pe care îl vom folosi la pârtie este din cadrul compartimentului creat în primărie care vara se ocupă de ștrand iar în afara sezonului estival se va ocupă de pârtia de schi.

Mai este nevoie de ajutorul unui singur element dar esențial pentru a deschide pârtia de la Piatra Neamț: vremea. Așa cum a început această iarnă sper că vom avea zăpadă naturală pentru stratul suport și temperaturi scăzute pentru a produce zăpadă artificială. "– a mai spus Dragoș Chitic.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni