Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Hora la Prislop, Borşa

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 02.04.2017 19:44 De catre: administrator

Judet: MARAMURES

Localitate: Borsa

Data inceput: 20.08.2017

Vizualizari: 5483

Data adaugarii: -

Festivalul interjudeţean de folclor „Hora la Prislop”.

La hotarul dintre judetele Maramureș, Suceava și Bistrița-Năsăud, în vârful munteluui se încinge hora ce semnifică uniunea ce există între cele trei regiuni ale României.  Ansambluri folclorice, meșteri populari și un ospăț pe cinste își așteaptă invitații într-un  peisaj înălțător.

Festival folcloric cu tradiție desfășurat într-un peisaj încântător, in pasul Prislop, la granița dintre două regiuni importante ale României - Maramureș și Bucovina.

Turiștii se pot bucura de bucatele tradiționale maramureșene, precum și de târgul meșterilor populari.

Hora la Prislop” este o prelungire a sărbătorilor dacilor, numite „Nedei”, prin care aceştia obişnuiau  ca,  în vârfuri de munte, să-şi sărbătorească victoriile în bătălii. Mai târziu, în Evul Mediu, aceste „Nedei” s-au transformat în adevărate târguri între maramureşeni, bucovineni şi ardeleni.

În 1968, etnologul Nicoară Timiş – originar din Borşa – a propus autorităţilor vremii reluarea acestor Nedei prin „Hora de la Prislop”, care a reuşit să adune anual mii de participanţi. Ca în fiecare an, şi la ediţia din 2014 vor participa formaţii artistice şi ansambluri folclorice din cele trei judeţe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni