Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Hora Bucovinei, Frasin

Postat de administrator

Ultima modificare: 14.05.2023 00:45 De catre: administrator

Judet: SUCEAVA

Localitate: ORAS FRASIN

Data inceput: 14.05.2023

Data final: 14.05.2023

Vizualizari: 1288

Data adaugarii: 08.05.2017

Hora Bucovinei, Frasin

 

Evenimentul ,,Hora Bucovinei”, dedicat promovării tradițiilor și obiceiurilor specifice stânei turistice din Bucovina, se desfășoară în fiecare an în localitatea Frasin, județul Suceava.

Este creat un cadru elocvent manifestării prin amplasarea stânelor care reprezintă zona Bucovina cu obiceiurile și muncile de stână, gastronomie specifică, precum și prezentarea costumului tradițional din această zonă etnofolclorică.

Expoziția produselor gastronomice oferă prilejul degustării și recunoașterii specificului culinar bucovinean, a măiestriei preparatorilor și mai ales a faptului de a gusta din cele mai bune produse tradiționale.

Muncile specifice stânei turistice bucovinene sunt prezentate pe parcursul derulării evenimentului. Costumul tradițional, care a reprezentat o componentă majoră în crearea și menținerea identității culturale a comunităților locale pastorale bucovinene, este prezentat la eveniment prin parada bacilor, a soliștilor și a localnicilor care participă laolaltă la această mare sărbătoare prilejuită de urcatul oilor la munte.

Spectacolele artistice, susținute de ansambluri și grupuri  folclorice din întreg județul, vor completa programul dedicat acestui eveniment.

Organizatori: Consiliul Judeţean Suceava în colaborare cu Centrul Cultural Bucovina şi Primăria oraşului Frasin


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni