Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Harghita Băi întră-n în competiția de vârf

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 05.01.2016 14:01

Judet: HARGHITA

Localitate: Baile Harghita

Vizualizari: 1924

Ultima modificare: 05.01.2016 17:43 De catre: administrator

Harghita Băi întră-n în competiția de vârf

Premieră în România, un operator privat realizează o modernizare a domeniului schiabil cu resurse proprii.

Pârtiile de schi din Harghita Băi, administrate de Composesoratul Ciceu, urmează a fi complet modernizate.

Cele două pârtii de schi Kossuth și Mikloș vor fi dotate cu un sistem de 17 lăncii de zăpadă artificială, o instalație de alimentare de apă și aer, o instalație de alimentare și producere energie electrică în vederea asigurării necesarului alimentării instalațiilor de producere a zăpezii artificiale dar și iluminatului nocturn cât și un bazin de captare a apei cu o capacitate de 7 000 mc de apă.

Lacul de captare a apei va folosi sursa de apă oferită de pârăul Cetății, aflat la doar 440 metri de pârtiile de schi, la altitudinea de 1221 m.

Pârtia Kossuth are trei variante de coborâre cu grade diferite de dificultate și însumează o lungime totală de 2 500 m, iar Pârtia Mikloș este de grad dificil cu o lungime de 450 metri. În total cele două pârtii totalizează 3 km dar se vor amenaja și celelate pârtii de schi din stațiune, iar între pârtii se vor amenaja o serie de trasee de legătură ca în final,  întregul domeniul schiabil de la Harghita Băi să fie un tot unitar.

Datorită altitudinii la care sunt situate pârtiile, cadrul montan al depresiuni Ciucului dar și dotările moderne care vo fi aduse, vor garanta prelungirea sezonlui de schi la Harghita Băi. Investiția totală privind amenajarea domeniului schiabil se ridică la suma de 300 000 euro.

Președintele Composesoratului Ciceu, Imre Kosa spune că prin integrarea tuturor pârtiilor de schi din Harghita Băi, aceasta va deveni o destinație de schi în adevăratul sens al cuvântului.

Mai multe detalii despre pârtiile de schi de la Harghita Băi 


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni