Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Grădinile baroc ale baronului Samuel von Brukenthal, vor fi readuse la viață

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 02.06.2014 18:06

Judet: SIBIU

Localitate: ORAS AVRIG

Vizualizari: 987

Ultima modificare: 03.06.2014 11:26 De catre: administrator

Comunicat de presa

 
Primaria orasului Avrig readuce la viata gradinile baroc ale baronului Samuel von Brukenthal
 
Primăria Avrig, în calitate de Lider Partener al proiectului „CultTour - Patrimoniu cultural ca punct de interes  major in dezvoltarea turismului sustenabil”,   finanţat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Transnaţional de Cooperare Sud-Estul Europei, organizează in perioada 3-4 iunie 2014, evenimentul „Conferinţa Finală a Proiectului „CultTour " care se va desfăşura  la Reşedinţa de vară Samuel von Brukenthal din Avrig, unul din siturile pilot ale proiectului.
 
La eveniment sunt asteptati sa participe reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Turism, Vice-presedinte Mirela Matichescu, reprezentanti ai Ministerului Fondurilor Europene, precum si Ambasadori ai Turismului Romanesc: dl Dinu Sararu, dl. Constantin Chiriac, dl. Dumitru Prunariu, dl. Nicolae Voiculet, dl. Ovidiu Lipan Tandarica.
In cadrul evenimentului, Nicolae Voiculet, Ambasadorul Turismului Romanesc va sustine un recital la nai din repertoriul Proiectului Romania Inima Ta, proiect sustinut de Fundatia pentru o Romanie Moderna.
 
Prin proiectul “CultTour- Patrimoniul cultural ca punct de interes major în dezvoltarea turismului sustenabil” Primaria orasului Avrig îşi propune să dezvolte o strategie pentru protecţia şi valorificarea moştenirilor culturale: arhitectură, parcuri, reşedinţa de vară a baronului Samuel von Brukenthal, muzeul Gheorghe Lazăr şi întregul oraş natal memorial, dându-le astfel o folosinţă modernă în turismul naţional şi european.
Palatul Brukenthal din Avrig sau Grădina baroc a Romaniei este locul care confirma inca o data teoria ca Romania este o tara care ascunde destinatii turistice unicat.
 
In contextul in care românii calatoresc in Franta (grădinile Palatului Versailles) sau in Austria (palatul Schonbrunn) sa vada gradini spectaculoase, la Sibiu, mai exact în oraşul Avrig, există singura grădină în stil baroc păstrată aproape integral până în prezent pe teritoriul României. Grădina mai poartă şi numele  de Edenul Transilvaniei. Ea a fost realizată la cererea lui Samuel von Brukenthal, cel care a fost timp de 13 ani guvernatorul Transilvaniei. Grădina este organizată pe terase care coboară către lunca Oltului. Pe vremea guvernatorului grădina era amenajată în stil franţuzesc, olandez şi englezesc. Acum autorităţile locale încearcă să readucă la viaţă singura grădină monument din Transilvania, acest lucru fiind posibil doar cu accesare de fonduri europene. Demersul este cu atat mai important cu cat locul a fost lăsat mulţi ani în paragină. Acesta a fost de-a lungul timpului sanatoriu sau stabiliment termal până când a intrat în proprietatea fundaţiei Samuel von Brukenthal.
 
Proiectul „CultTour”, alaturi de Primaria Avrig , Partener Lider al proiectului, reuneşte 9 parteneri din 6 state-membre UE, si anume:
·        Complexul Muzeal National Astra Sibiu, Romania
·        Fundatia Samuel von Brukenthal, Sibiu, Romania
·        Universitatea pentru Stiinte Aplicate din Krems, Austria
·        Universitatea Tehnica din Berlin, Germania
·        Universitatea de Stiinte Agricole, Viena, Austria
·        Municipalitatea Alexandroupolis, Grecia
·        Municipalitatea Apuglia, Italia
·        Municipalitatea Veliko Tarnovo, Bulgaria
 
Proiectul „CultTour” se va derula pana in iunie 2014, are o valoare de peste 2,5 milioane Euro si are ca scop introducerea palatului Brukenthal in circuitul turistic romanesc si european.
 


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni