Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Geoagiu Bai-Destinatie turistica de excelenta 2010

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 07.08.2010 22:08

Judet: -

Localitate: -

Vizualizari: 1855

Staţiunea Geoagiu-Băi va beneficia gratuit de un film de prezentare din partea Comisiei Europene

Staţiunea Geoagiu-Băi va fi premiată la Bruxelles, pe 27 septembrie 2010, în cadrul Galei Premiilor EDEN 2010, organizată cu ocazia Zilei Europene a Turismului, ca destinaţie turistică de excelenţă a României, alături de alte 24 de destinaţii europene. Destinaţiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs naţional, organizat de autoritatea de turism din fiecare ţară participantă la proiect, pe baza temei şi a criteriilor generale de participare stabilite anual la nivel european.

În acastă calitate, staţiunea Geoagiu-Băi va beneficia de realizarea unui film de prezentare din partea Comisiei Europene, care va fi difuzat în premieră în cadrul Galei din septembrie. Clipul, cu o durată de trei minute, va fi postat pe site-ul www.edenineurope.eu şi va fi pus gratuit la dispoziţia staţiunii pentru activităţi de promovare.

De asemenea, staţiunea Geoagiu-Băi va fi promovată pe site-ul oficial EDEN, unde va avea o pagină proprie, şi va fi inclusă în Reţeaua Destinaţiilor Europene de Excelenţă, care facilitează schimbul de experienţă în vederea dezvoltării durabile.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului participă pentru a treia oară consecutiv la acest proiect, tema de anul acesta fiind ”turismul acvatic”. Primele cinci destinaţii clasificate, care vor avea acces pe forumul de discuţii al reţelei EDEN sunt : Geoagiu – Băi, Techirghiol, Sărata Monteoru, Covasna şi Mangalia.

În anul 2008, destinaţia premiată în cadrul tematicii ”turismul şi patrimoniul cultural imaterial” a fost Depresiunea Horezu, iar în anul 2009 destinaţia premiată în cadrul tematicii ”turismul şi ariile protejate” a fost Parcul Natural Apuseni.

Proiectul EDEN ”European Destinations of Excellence” a fost lansat în anul 2006 de Unitatea de Turism/Directoratul General pentru Întreprinderi şi Industrie, a Comisiei Europene şi vizează obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului: durabilitate, decongestionarea destinaţiilor clasice, combaterea sezonalităţii, redirecţionarea fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale, crearea de reţele între operatorii din sectorul turistic.

Vizitează pagina dedicată Depresiunii Horezu

http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/tourism/eden/themes-destinations/countries/romania/horezu-depression/index_en.htmVizitează pagina dedicată Parcului Natural Apuseni

http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/tourism/eden/themes-destinations/countries/romania/apuseni/index_en.htm Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni