Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Fonduri Suplimentare pentru Investiții în Turism

Postat de administrator

Data adaugarii: 22.08.2016 14:08

Judet: BUCURESTI

Localitate: BUCURESTI SECTORUL 1

Vizualizari: 1230

Ultima modificare: 22.08.2016 14:37 De catre: administrator

Fonduri Suplimentare pentru Investiții în Turism

Executivul a aprobat în şedinţă de guvern, Hotărârea Guvernamentală nr. 120/2010 privind aprobarea Listei cuprinzând programele şi proiectele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuție a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism, precum şi pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate a programelor şi proiectelor de investiţii în turism, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin acest document se facilitează finanţarea unor proiecte de investiţii în turism precum şi finalizarea obiectivelor de investiții aflate în derulare şi a căror finanţare a fost întreruptă după anul 2013. Astfel, “până la finalul anului 2016, prin deblocarea a 43 de milioane lei se vor putea finaliza câteva proiecte majore de investiţii în infrastructura turistică. Vom acorda prioritate proiectelor aflate într-un stadiu avansat de executare, 80-90% şi mă refer, de exemplu, la obiectivele turistice situate în localităţile Borsec, Govora, Voineasa şi la domeniile schiabile din Câmpulung Moldovenesc, Petroșani şi Lupeni (Straja)”, a declarat ministrul economiei, comerţului şi relaţiilor cu mediul de afaceri, domnul Costin Borc.

Vicepremierul Costin Borc a mai adăugat: „Am considerat necesar să suplimentăm bugetul A.N.T. şi mă bucur că am reuşit, cu ocazia rectificării bugetare, să transferăm 4 milioane de lei pentru acţiuni de promovare. Vom putea continua astfel să ne consolidăm prezenţa online într-un domeniu în care componenta digitală este definitorie. Dezvoltăm și transformăm platforma naţională de turism online într-un portal modern şi integrat de turism şi, de asemenea, alocăm fonduri pentru o serie de acţiuni importante de marketing orientate către incoming.”

Toate aceste măsuri, iniţiate de către Autoritatea Națională pentru Turism și Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, vor contribui la valorificarea resurselor turistice de care dispune România, la dezvoltarea destinaţiilor turistice şi creşterea calităţii serviciilor în turism, pentru ca acest domeniu să se impună ca o activitate economică prioritară în cadrul sistemului economic naţional.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni