Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul virşlilor la Castelul Corvinilor, Hunedoara

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 24.06.2015 00:35 De catre: administrator

Judet: HUNEDOARA

Localitate: MUNICIPIUL HUNEDOARA

Data inceput: 22.06.2014

Vizualizari: 1904

Data adaugarii: 08.05.2014

 Festivalul virşlilor - medieval şi gastronomic la Castelul Corvinilor, Hunedoara, jud. Hunedoara

Ediţia a II-a

Atmosferă medievală, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, acolo unde are loc un festival gastronomic, ca-n vremurile bune.

Miza evenimentului a reprezentat-o promovarea cârnăciorilor denumiți "virșli", un sortiment preparat din carne de capră și de oaie, specific Hunedoarei.

Virşli sunt un produs tradițional despre care localnicii cred că meşteşugul datează de pe vremea dacilor. Oricum, de sute de ani reţeta este neschimbată, se păstrează cusfinţenie şi se transmite de la bunici la nepoţi.
Anul acesta organizatorii au venit cu un nou concept „Semimaratonul virşlilor”. Pe o distanţă de 21 km, cu plecare de la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi sosire în zona de centru a oraşului Deva, participanţii la acest concurs pot să -şi măsoare iuţeala.
Pe lângă degustările de virşli de Brad şi de Sălaş, cei sosiţi în Piaţa Victoriei din Deva, au ocazia să vadă cum sunt preparaţi virşlii chiar în faţa lor, în plus, organizatorii le-au pregătit acestora o serie de concerte şi multă distracţie.

Organizatori : Centrul European pentru Dezvoltare Rurală, TOC Internaţional în parteneriat cu Primăria Deva şi Centrul Cultural "Drăgan Muntean”.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni