Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Vinului Sătmărean, Satu Mare

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 09.04.2016 20:20 De catre: administrator

Judet: SATU MARE

Localitate: MUNICIPIUL SATU MARE

Data inceput: 15.04.2016

Data final: 16.04.2016

Vizualizari: 1292

Data adaugarii: 02.04.2014

Festivalul Vinului Sătmărean, Satu Mare

Locul desfăşurării: P-ţa 25 Octombrie

În acest an va avea loc ediția a IV-a a Festivalului Vinului de la Satu Mare. Festivalul este precedat de către Concursurile Zonale de Vinuri Noblie din județul Satu Mare, care se finalizează cu un Concurs Județean.

Anul acesta va avea loc ediția a-XIII-a a Concursului Județean de Vinuri Nobile. Decernarea premiilor va avea loc în cadru festiv urmat de spectacole artistice, și cu degustări de vinuri.

Anual, Consiliul Județean Satu Mare în colaborare cu Asociația producătorilor de vinuri din județ organizează ”Festivalul vinurilor sătmărene” care este precedat de un Concurs județean de vinuri, în care sunt selectate și jurizate cele mai gustoase vinuri din zonă.

Judeţul Satu Mare se află situat pe linia nordică a arealului viţei de vie şi poatede aceea vinurile de aici, obţinute în ultimul bastion al viei, strâng în ele savori unice. Drumul vinului sătmărean începe din nordul judeţului de la vestitele vii ale Halmeului şi se termină înspre dealurile Bihorului, la Pir.

Mărturiile istorice relevă faptul că viticultura reprezintă o îndeletnicire străveche a locuitorilor din această zonă.

Dealurile, presărate curoci vulcanice în urmă cu milioane de ani, când munţii Oaşului îşi aruncau magma fierbinte prin cratere enorme, au dobândit calităţi pedoclimaticeexcepţionale pentru cultivarea viţei de vie. În judeţ există aproape în toate aşezările colinare şi de deal, crame vestite care ascund comori lichide cu o savoare inegalabilă.

Organizatori: Consiliul Judeţean Satu Mare, Asociația Vini-viticultorilor din podgoriile tradiționale sătmărene.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni