Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Usturoiului, Acasă la Dracula

Postat de romaniaturistica

Data adaugarii: 04.09.2014 20:09

Judet: BISTRITA-NASAUD

Localitate: Piatra Fantanele

Vizualizari: 1283

Ultima modificare: 04.09.2014 20:37 De catre: administrator

A doua ediție a Festivalului Usturoiului se va desfășura în zilele de 6 și 7 septembrie 2014 în localitatea Piatra Fântânele din Pasul Bârgăului, locul de baștină al vampirului Dracula. Organizatorii festivalului, Asociația ,,Turist în Bistrița-Năsăud”, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, au pregătit concursuri (,,Cel mai puternic bărbat din Ținutul Contelui Dracula", ,,Cea mai mândră femeie din Ținutul Contelui Dracula"), activități atractive pentru copiii (ateliere de pictură, construirea căsuțelor pentru păsări, plimbare cu poneii), spectacole de muzică variată (rock, populară, fanfară) și târguri la care participă meșteri populari și producători de produse tradiționale.

Festivalul vine în sprijinul promovării resurselor turistice draculiste din județul Bistrița-Năsăud, generate prin apariția capodoperei ,,Dracula” a scriitorului irlandez Bram Stoker care plasează prima parte a romanului în Pasul Bârgăului („chiar la hotarul dintre Transilvania, Moldova şi Bucovina, în inima Munţilor Carpaţi, una dintre cele mai sălbatice şi mai puţin cunoscute părţi ale Europei” - Stoker, B., Dracula, pag. 22) și puse în valoare, pentru prima dată, de către regretatul Alexandru Misiuga, primul baron al Casei Dracula, fost director al Oficiului Judeţean de Turism Bistriţa-Năsăud, cel care a alcătuit macheta Hotelului- Castel ,,Dracula" din Pasul Bârgăului şi a făcut demersurile necesare, pentru atragerea resurselor financiare necesare construirii acestui hotel.

Pentru ca siguranța participanților în nopțile festivalului să fie asigurată, organizatorii au comandat o cunună uriașă de usturoi care să țină departe de oameni, pe fiorosul conte Dracula, care bântuie de veacuri hotarul din Carpați, unde „...toate superstiţiile cunoscute în lume s-au adunat (...), ca şi cum aici ar fi fost centrul tuturor vârtejurilor imaginaţiei" (Stoker, B., Dracula, pag. 22).

Cristina Rusu


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni