Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Ţuicii, Vălenii de Munte

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 07.09.2022 15:07 De catre: administrator

Judet: PRAHOVA

Localitate: ORAS VALENII DE MUNTE

Data inceput: 29.10.2022

Data final: 30.10.2022

Vizualizari: 26455

Data adaugarii: 02.11.2014

Festivalul Ţuicii – Serbările Toamnei, Vălenii de Munte

Ediția a XXIV-a

Centrul Cultural „Nicolae Iorga” , Piața Orașului.

În fiecare toamnă, la Vălenii de Munte este organizat “Festivalul Ţuicii – Serbările Toamnei”, una dintre cele mai populare manifestări din zonă.

Zeci de mii de oameni, localnici, dar şi din alte colţuri ale României vin aici pentru a petrece şi a se bucura de produsele tradiţionale prahovene şi în special ale Văii Teleajenului, într-o atmosferă autentic românească.

Un moment mult aşteptat al festivalului îl reprezintă concursul, în cadrul căruia se medaliază cei mai buni producători şi cele mai bune licori – ţuică şi palincă, din diverse fructe, prune, mere, pere…

Peste 60 de producători de țuică și de pălinca din întreaga țară se adună în piața orașului, oferindu-și produsele, spre degustare, deopotrivă membrilor juriului și celor dornici să afle cât de bună a fost producția din acest an.

Timp de trei zile se bea (cu măsură) țuică și pălincă, dar se și mănâncă, pentru că peste patruzeci de fermieri aduc și ei în piața orașului fructele, legumele, brânzeturile, cârnații și pastrămurile, care îi îmbie pe trecători cu grătare de tot felul.

Program 2022

In perioada 25-27 octombrie 2019 va asteptam la Editia nr. XXII a Serbarilor Toamnei si a Festivalului Tuicii la Valenii de Munte. Timp de trei zile in Piata Orasului producatorii, comerciantii si mestesugarii va vor imbia cu produsele lor.

Cantecul, jocul si voia buna vor fi asigurate de spectacolele si jocurile de lumini senzationale pregatite special pentru dumneavoastra!


Organizatori: Primăria şi Consiliul Local din Văleni de Munte


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni