Romania Turistica | 100% Turism RomanescPromovăm unități de cazare și oferte de sezon

Festivalul Tradiții Argeșene, Corbeni

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 06.08.2015 19:18 De catre: administrator

Judet: ARGES

Localitate: CORBENI

Data inceput: 21.08.2015

Data final: 23.08.2015

Vizualizari: 1066

Data adaugarii: 01.08.2014

Festivalul Tradiții Argeșene, Corbeni, jud. Argeș

Festivalul Tradiții Argeșene, Corbeni

Timp de trei zile turiștii au simțit, respirat, dansat și trăit cu adevărat o atmosferă autentic romănească, la Festivalul Tradiții Argeșene, ediția a III-a, care a avut loc în comuna Corbeni, județul Argeș, în cursul lunii august. Organizatorii au avut pregătite cele mai inedite concursuri pentru cei indrăzneți cum ar fi cele de alergare, tracțiune cu cai, tăiat lemne, de gătit tradițional, de muls vaca sau de mâncat rapid bulz. Copiii, parinții și bunicii s-au îmbrăcat în straie populare și s-au prins în hora satului, au chiuit și au petrecut aceste zile cu voie bună. Standurile meșteșugarilor prezenți au făcut deliciul celor aflați în căutarea unor suveniruri. Bucătăresele și-au dovedit calitățiile culinare prin preparatele tradiționale făcute cu ingrediente 100% naturale, pregătite special pentru acest eveniment. Festivalul Tradiții Argeșene, reprezintă un simbol al tradițiilor populare românești, deoarece îndeplineste un standard perfect al acestora, prin menținerea cu o mare strictețe a tot ceea ce înseamnă folclor și tradiție populară: prin costumele, mesteșugurile, cântecele, bucătăria tradițională, dar și jocurile populare specifice acestei zone etnografice a județului Argeș.

Tinerii participanți la concursul de interpretare a cântecului popular veniți din multe zone folclorice, meșterii populari cu minunatele lor costume și opinci de piele, toate lucrate de mână, gospodari veniți cu produse ce au gustul de altădată, hora satului unde lăutari înfocați îi fac pe cei ce se prind în joc să ridice colbul în frenezia lor, toate acestea s-au înscris într-un firesc al lumii satului românesc de altădată, la Festivalul Tradiții Argeșene.”

Organizatori: Asociația Culturală Acapella în parteneriat cu Consiliul JudețeanArgeș și Primăria Comunei Corbeni.

Comentarii

Pentru a putea adauga comentarii va rugam sa va autentificati(partea dreapta-sus a paginii).

La data: 2014-09-19 17:05:10

Postat de: mozartina


Evenimentul aflat la cea de-a IV a editie, reuneste in weekend-ul 20-21 septembrie, in comuna Corbeni din Judetul Arges artisti si interpreti populari, mestesugari, ansambluri de cantece si dansuri folclorice, pentru a ne bucura si in acest an de tot ceea ce inseamna traditia autentica romaneasca. Festivalul Traditii Argesene va avea in centrul atentiei Concursul de interpretare folclorica, concurs ce se adreseaza tinerilor interpreti cu varsta cuprinsa intre 16-28 de ani. De asemenea, concursurile populare precum mulsul vacilor, taiatul lemnelor, concursul de gatit traditional in aer liber sau concursul de tractiune cu cai, sunt prezente in cadrul festivalului si se bucura an de an de o un numar tot mai mare de participanti, anul trecut fiind prezente peste 6000 de persoane. Toate aceste activitati reunite in cadrul festivalului, reprezinta o experienta pentru orice vizitator, intalnind aici ceea ce s-a pastrat din cultura si arta traditionala, intr-un cadru natural, participantii bucurandu-se de muzica si dansurile de pe intreg cuprinsul tarii, bucate traditionale, obiceiurile si indeletnicirile pastrate cu migala si maiestrie de mesterii populari. Organizat de Asociatia Culturala Acapella si sustinut de Primaria Corbeni si Consiliul Judetean Arges, festivalul se inscrie in randul evenimentelor de tinuta ce isi propune sa readuca in interesul publicului mostenirea artei populare si a valorilor autentice. In acest an, vor urca pe scena: Orchestra “Doina Argesului”, Elisabeta Turcu, Gelu Voicu, Traian Francu, Ileana Matus, Razvan Nastasescu, Nicu Mata, Emilia Dorobantu, Ion Nicu Toni si multi alti artisti.